Na Masarykově základní škole v Klatovech uspořádali před Vánoci již potřetí v řadě jarmark. Pokaždé věnují výtěžek na předem daný účel. Poprvé to byl domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Klatovech, podruhé částku dostala Jana Bendová z Klatov, která skončila po operaci na vozíku, a nyní peníze putovaly Nikolce. „Jsme velice rádi, že jsme jí mohli věnovat tak vysokou částku. Je to více než 54 tisíc korun,“ řekla učitelka Naděžda Šišková, která stojí za zrodem projektů.

Hasičský ples v Plánici 2018.
FOTOGALERIE: Hlavní výhrou na hasičském plese v Plánici bylo živé sele

Z darované částky má maminka Pavlína radost, už ví, na co ji zřejmě využijí. „Jsem překvapená, že se taková částka vybrala. Moc děkuji všem, kteří se akce zúčastnili a věnovali tomu svoji energii a čas. Peníze nám hodně pomohou. První věc, která nás napadla, bude asi žíněnka, protože Nikolka ráda leze po výškách. Má doma žebřiny a pod nimi jen matraci, která je nevyhovující. A jelikož Nikolka potřebuje další náboj do života, protože my už jsme vyčerpaní, asi se zaměříme na odbornou asistenci, která by jí dala impuls a posunula ji dál,“ řekla Tržová.

S pomocí potřebným nechtějí v Masarykově základní škole skončit, jen ještě nevědí, zda budou pokračovat s jarmarky, nebo vymyslí jiný projekt.

Ilustrační foto
Týmy z krajského přeboru zahájily zimní přípravu