Bratři přišli v minulém roce s myšlenkou Triko s příběhem. Lidé si nakupovali trika s logem WeLoveŠumava, společně s ním získali strom, kterým byl poté vysazen na Šumavě. První sázení se konalo na podzim a druhé uplynulou sobotu. „Z účasti jsme překvapeni, poprvé nás tady bylo okolo třiceti a sázeli jsme 350 stromků, a nyní přišlo zhruba 170 lidí. Je vidět, že mají zájem, takže super. Nyní jsme zasázeli 600 stromků. V květnu budeme rozjíždět další pokračování, budou nová trika s novým designem,“ řekl Richard B.

RODINNÁ AKCE

Sázení stromků berou někteří lidé jako rodinnou akci. „Když jsem ten nápad viděla, tak se mi to hned zalíbilo. Řekla jsem si, že si zasadíme náš rodinný strom a tak jsme i na Šumavu jeli celá rodina, abychom ho zasadili. Je to vážně moc hezký nápad, kluci jsou šikovní. Je pěkné vidět, že ne každý dělá něco jen za peníze, oni do toho dávají srdce. Moc jim fandím,“ řekla jedna z návštěvnic Marcela Šimůnková z Plzně.

Na sázení na Šumavu přijeli lidé například z Litvínova, od Bodamské jezera, z Vysočiny, ze středního Slovenska a z mnoha míst České republiky.

Projekt WeLoveŠumava funguje hlavně na sociálních sítích, kde se lidé dozvědí i o dalších aktivitách. „Jsme s bráchou hodně překvapeni, jak se vše rozjelo. Začalo to jen tím, že budeme dávat fotky na internet a teď se sází stromky a zájem je také o plecháčky. Těmi naopak pomáháme dětem v Klatovské nemocnici, kam kupujeme hračky. Maluje nám je Eva Martinásková. Zatím jsme vydali dvě edice po deseti kusech a navíc jeden speciální modrý, který se vydražil za neuvěřitelných 5000 korun. Vše poputuje za dětmi do nemocnice,“ dodal Richard.

Závod MTB Okolo hradu Švihov
FOTOGALERIE: Hodlová a Bořánková si ve Švihově upevnily vedení v Talent Cupu