álí, teploměr ukazuje nad 30 stupňů a já přijíždím do Ježov, kde se už od jedenácti hodin koná akce Z pohádky do pohádky, kterou pořádá obec Ježovy ve spolupráci se sportovním klubem Ježovy.

Na startu stojí dlouhá fronta  rodičů s dětmi čekajících na to, až je indiánka pustí na trasu. „Máme tady čtvrtý ročník dětského dne s pohádkovým lesem. Každým rokem se snažíme vymyslet jiné téma. Loni jsme tady měli hrad a letos je to v indiánském stylu. V lese jsou různé pohádkové bytosti, vesměs z českých pohádek. Vloni prošlo soutěžemi asi 180 dětí. Letos počítáme, že by jich mohlo být přes dvě stě padesát. Štěstí máme i na počasí, a to všechny čtyři roky, za což jsme rádi," informuje mě jeden z organizátorů Miroslav Neubauer.

Pohádky jsou všude

Osvěžím se vodou a vydávám se na cestu. Jako s prvními se setkávám s Jů a Hele, u kterých děti skládají obrázky a za odměnu dostávají koláčky a bonbony. Pozoruji šikovnost dětí a po chvíli se vydávám dál. Cesta k druhému stanovišti už začíná být perná. Sluníčko je v plné síle. A už vidím Boba a Bobka. V klobouku mají balonky, ale myslím, že by se jim tam více hodila voda, jelikož jim v jejich obleku zrovna zima asi nebude. A už přibíhají i děti. Jeden z králíků s nimi dělá kotrmelce a menší děti se snaží házet míčky do klobouku. „Juuuu, trefila jsem všechny tři," má radost holčička. Dostanou za odměnu pastelky a pokračují dál.

Celou reportáž si přečtete v pondělním Klatovském deníku