„Navzdory tomu, že jsme nedostali dotaci, rozhodlo zastupitelstvo na svém mimořádném zasedání, že obnovu sídliště Pod Hůrkou v části pod bývalým obchodem uděláme. Rozpočet je přibližně 8,8 milionů korun. V rámci etapy budeme řešit komunikace, parkování, zeleň a rádi bychom tím také završili práce, které se tam dělaly minulý rok," uvedl místostarosta Klatov Václav Chroust.

Obyvatelé Podhůrčí vítají především to, že se zlepší možnost parkování. „Zatím si neumím moc představit, jak to udělají, ale budu jedině rád, když se tady bude snáze parkovat a bude to kolem i lépe vypadat," řekl Klatovan Karel Babka.

„Doufám, že se v této oblasti podaří vylepšit podmínky pro parkování, které je tam složité, protože tam žije poměrně hodně lidí," doplnil Chroust.

V současné chvíli vypsalo město výběrové řízení a jakmile bude ukončené, začne se pracovat. Vše by mělo být podle slov místostarosty hotovo v letošním roce.

Na obnovu už se těší i obyvatelé dalších částí sídliště. „Žiji v Podhůrčí třicet let a kromě barvy domů se tady příliš nezměnilo. Proto se těším, že ho město promění a bude ještě hezčí," sdělila Klatovanka Božena Navrátilová.

Postupně by mělo být upraveno celé sídliště Pod Hůrkou. Je to však běh na dlouhou trať. Jelikož jde o poměrně rozsáhlé sídliště, budou práce rozloženy do deseti etap. Během nich vzniknou v Podhůrčí nová hřiště pro děti, více parkovacích míst, obnovena a doplněna bude také zeleň.