Vchod do prostoru, který byl nalezen při výkopech, je několik metrů od kašny. „Během rekonstrukčních prací se vedle kašny objevila podzemní prostora, která snad v minulosti mohla sloužit jako zásobárna vody. Jde o prostoru, která byla přikryta kovovým příklopem, takže muselo být v minulosti někomu zřejmé, proč to dělá. Nicméně její skutečný význam a účel bude prověřen během letošního podzimu, kdy ji budou moci pracovníci prozkoumat, a určitě budeme veřejnost informovat o tom, co se zjistilo," uvedl místostarosta Klatov Václav Chroust.

Průběh prací tento objev nijak nenarušil. „Vše zatím směřuje k tomu, že bude dodržen harmonogram. Podmínka na dodavatele je, aby bylo náměstí otevřeno 28. září. Zatím jde vše podle plánu a je dodržována i podmínka, že i když se tam pracuje, tak je možnost parkování buď v horní nebo spodní části náměstí," sdělil Chroust.

Rekonstrukce náměstí je prováděna kvůli havarijnímu stavu většiny sloupů veřejného osvětlení. Po skončení bude náměstí nově osvětleno a současně bude také moderněji ozvučeno, což ocení zejména návštěvníci koncertů, které budou na náměstí.