Již příští týden budeme vědět, kdo si vedl nejlépe. Soutěž totiž končí v úterý 15. listopadu.

Uplynulý týden byl pro naše soutěžící opět ve znamení různých zeleninových dnů, zdravé výživy a sportu. Holky i kluci přidali nějakou tu hodinku sportu navíc a úspěšně se zbavují přebytečných kilogramů a centimetrů.

Tentokrát je ale čekalo něco neobvyklého. Přijali pozvání své cvičitelky Mirky Zámečníkové k ní domů na večeři. „Chtěla jsem jim ukázat, jak se dá vařit zdravě a pestře,” říká k neplánovanému zpestření soutěže Zámečníková.

Večeře se zúčastnila tentokrát jen Daniela Loudová, Jan Jirák a Ludvík Pouza. Sabina Sádlíková se z rodinných důvodů nemohla této neplánované akce zúčastnit.

„Jako předkrm jsem připravila svůj speciální salát, který je použitelný téměř celou zimu. Je z čínského zelí, nastrouhaných jablek a vlašských ořechů. K tomu jsem přidala česnek, a abych dodržela tematicky dnešní večeři, kterou jsem si určila za zeleno-oranžovou, doplnila jsem tento salát o měsíček mandarinky. Vše se doplňuje jakýmkoliv sýrem. Já jsem k tomuto předkrmu použila sýr Lučinu, takže tu jednostrannou zeleninu jsem doplnila o bílkoviny,” popisuje předkrm Zámečníková.

A jak večeři ve stylu zdravé výživy ohodnotili naši soutěžící?

„Trochu jsem se vyděsila, když jsem slyšela všechny ingredience, ale po ochutnání vše pěkně chuťově ladilo, bylo to dobré,” popsala své pocity Daniela Loudová.

Předkrm byl prý pro Jana Jiráka zajímavá a osvěžující směs. „Pro mě tato kombinace nebyla špatná. Možná jen ten sýr, který tam byl na doplnění, byl zbytečný,” myslí si Jirák.

Ludvík Pouza byl ale kritičtější. „Předkrm vzhledově nebyl nic moc. Lákalo mě ale ochutnat tu zvláštní kombinaci salátu, jablek, ořechů v doplnění s lučinou a mandarinkou. Ve stravě mám rád různé kombinace, a tak předkrm mi chutnal, ale moc mi k němu neseděl ten sýr,” popisuje předkrm Pouza.
Hlavním chodem, který na naše soutěžící čekal, byl losos s kuskusem, který byl zvláštně dochucený, a k tomu se podávala variace špenátu a francouzské zeleniny. Jako zákusek byl připraven jáhlový nákyp s medovým přelivem a se zmrzlinou.

„Hlavní chod mi chutnal, je vidět, že Mirka ví, jak vše ochutit, aby se to nechalo jíst, zvláště kuskus, který se přiznám takto upravit neumím. Bylo to velmi dobré, i přílohy se k lososu hodily. Celkově mě jídla mile překvapila. Trochu jsme se toho báli, ale nakonec nebylo čeho,” přiznala Daniela.

Jan Jirák hlavní chod hodnotí pozitivně. „S kuskusem jsem se již setkal několikrát, tak proti němu nemám žádné výhrady. Losos byl dobrý, špenát i zelenina byly dobře zpracovány. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že večeře byla studená. Je to asi tím, že mám azbestovou pusu a jím všechno opravdu horké. Zákusek mě taktéž překvapil, myslím ale, že k cíli, ke kterému směřujeme, se tento druh krmě nehodí, ale já na sladké nikdy nebyl a nejsem, a tak jsem ze slušnosti ochutnal a dojedl,” dodal soutěžící.

„Hlavní chod byl vzhledově hodně barevný. Moc jsem se na něj těšil, protože lososa, špenát i dušenou zeleninu mám hodně rád. Kuskus jsem ochutnal poprvé až během diety, ale nijak zvlášť mě neoslovil. Vše by bylo dobré, kdyby hlavní chod byl teplý. Ryba, špenát i zelenina byly studené, a tak to snižovalo kvalitu pro skutečné pochutnání si. Nebál bych se použít ani více koření. Na tomhle jídle nešlo přeci nic zkazit. Jinak by to bylo asi fajn. A nakonec ten zákusek. Zkusil jsem během těch dvou měsíců v jídelníčku různé kaše, ovesné vločky, corn-flakes, müsli a podobně, jáhly asi jednou. Nechutnají mi a zákuskem se tedy hostitelka do mé chutě určitě nestrefila, a to i přes její snahu ochutit jáhly medovým přelivem a doplnit vše zmrzlinou. Ochutnal jsem asi lžičku a zbytek jsem nedojedl. Pokud bych si měl jako zákusek dát jáhly, určitě bych je již nekombinoval se zmrzlinou, kterou vůbec za dietní nepovažuji, a to pominu, že nešlo určitě o zmrzlinu, ale o nějakou náhražku v podobě nanukového dortu, který jsem ani v dobách, kdy jsem diety nedržel nikdy nemusel,” pokračuje Pouza.

„Považuji se za znalce dobrého jídla, tak mi k Mirce vaření moc nesedí. Raději ji vidím u cvičení než u sporáku. Cvičitelka je totiž dost dobrá,” směje se Pouza.

„Nevím, jak moc jim večeře skutečně chutnala. Snažila jsem se jim jen poradit, co se dá z ingrediencí, které během diety používají uvařit. Byl to jen takový tip a je na každém z nich, co si z toho vezme,” dodala lektorka a hostitelka naší hubnoucí čtyřky.