V minulém roce byl zbourán známý hotel Rixi na Špičáku kvůli svému havarijnímu stavu. Armáda tam v budoucnu předpokládá výstavbu nového vojenského zařízení. „Má tam vzniknout opět vojenské rekreační zařízení hotelového typu, které bude primárně sloužit k zajištění programů preventivní rehabilitace příslušníků ozbrojených sil, které vyplývají z příslušné branné legislativy. V případě volné kapacity bude vojenská zotavovna schopná doplňkově nabízet i rekreační pobyty pro vojáky a jejich rodiny,“ řekl mluvčí ministerstva obrany Petr Sýkora.

Přímo v centru Železné Rudy byla v říjnu 2020 zdemolována kavárna Espresso, která hyzdila toto místo rovněž kvůli svému havarijnímu stavu. Uvolnila tak místo a obyvatelé se konečně dočkají náměstí. Vzniknou tam odpočinkové terasy, schodiště, lavičky, osázeny budou stromy a zeleň. V těchto dnech tam obyvatelé pozorují ale i další demolici, k zemi jde hotel Slavie, ke kterému mnoho lidí váží nostalgické vzpomínky. Ten ale nezmizí z tohoto místa nadobro. „Slavie se bourá a jsem za to moc rád. Na jejím místě má vyrůst nová Slavie, nový hotel a žádné apartmánové byty. Držím palce, aby se to investorovi povedlo,“ řekl starosta města Filip Smola.

Požár v Myslívě.
Požár domu v Myslívě způsobil statisícové škody, policie pátrá po příčině

Předmětem projektu je kompletní rekonstrukce technicky nevyhovujícího objektu hotelu Slavie včetně technologického vybavení kuchyně a wellness s cílem vytvořit moderní zařízení hotelu a restaurace v turisticky atraktivní oblasti Železné Rudy. Hotovo by mělo být v létě 2023.

Půjde tak o další krok ke krásnější tváři centra města.