Znamená to pro něj nejen konec manželství, neboť se se ženou, s níž má čtyři malé děti, rozvádí, ale i hrozbu kriminálu. Před klatovským soudem se totiž kvůli útoku zpovídá z ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování.

Petr M. soudu řekl, že jeho vztahy se ženou se začaly zhoršovat zvláště poté, co nechtěla čtvrté dítě, ale zvažovala potrat. V osudný dubnový den sledoval v televizi zápas svých oblíbených plzeňských hokejistů, kteří ale prohráli sedmý zápas play off. „Byl jsem smutný, tak jsem si dal slivovici,“ řekl. Přiznal, že další panáky a piva si dal poté, co se jeho žena nevracela ze zaměstnání, které si našla při mateřské. Měl totiž čím dál větší podezření, že má milence. „Když přijela, udeřil jsem na ni. Ptal jsem se ji, zda někoho má. Ona se otočila a řekla, že má. Zatmělo se mi před očima, pak si pamatuji až to, že na dvorku volala policii,“ tvrdil soudu Petr M.

Podle státní zástupkyně si počínal jako smyslů zbavený. Manželku začal škrtit, zatlačil ji do koupelny a vyhrožoval jí zabitím. Pak ji fackoval, až udeřila hlavou o zeď, a následně ji v kuchyni povalil na gauč, kde ji mlátil do celého těla včetně hlavy. „Potom uchopil do ruky prázdnou lahev od piva a tou ženu opakovaně udeřil do různých částí těla,“ uvedla státní zástupkyně. Dodala, že žena utrpěla zranění, která si vyžádala dobu léčení delší sedmi dnů.

Líčení bude pokračovat počátkem září, kdy by měla být mimo jiné vyslechnuta poškozená. Petrovi M. hrozí za ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování až tři roky vězení.

Aneta Langerová.
Tip Deníku: Langerová zazpívá na hradě