V neděli tam totiž dohlížel na návštěvníky opilý plavčík. Informaci Deníku potvrdili velitel klatovských městských strážníků František Kacerovský i vedoucí bazénu Karol Žák.

„V 10.17 hodin nám jeden z návštěvníků zařízení oznámil, že plavčíci jsou opilí a někteří možná i zfetovaní. Na místo byla vyslána hlídka, která u tří osob, jež byly na směně, provedla dechovou zkoušku. U dvou byla negativní, ale v případě 43letého muže ze Kdyně byl zjištěn v dechu alkohol, a to 0,737 promile," řekl Kacerovský s tím, že vedoucí bazénu Karol Žák následně zařídil vystřídání dotyčného za jiného pracovníka.

Případ Deníku potvrdil i Žák, blíže ho ale komentovat nechtěl. „Jsem na dovolené a nemám bližší informace, navíc se do médií nemohu vyjadřovat bez svolení nadřízeného, jímž je ředitel Technických služeb města Klatov," vysvětlil Žák.

Zda bude plavčík jen kázeňsky potrestán, nebo bude muset odejít, bude Žák se svým nadřízeným řešit až poté, co se oba vrátí z dovolené. Na té je nyní i plavčík, který sloužil opilý.