To je jen část investičních akcí, které  už měly být v plném proudu. Práce ale stále stojí.

Výstavba moderní křižovatky v centru obce Modrava je právě jednou z těch, která  měla jít skoro do finále. „Má to být akce Správy a údržby silnic v Klatovech a obec Modrava se na stavbě má spolupodílet. I když se stále nestaví, věříme, že letos vše bude dokončené," přeje si starosta Modravy Antonín Schubert.
Podle  Správy a údržby silnic Plzeňského kraje v Klatovech se pracuje na stavebním řízení. „Akce je zařazena do jiného operačního programu než jsme původně plánovali, a tak došlo k menšímu zdržení. Společně s křižovatkou bude upravena i silnice Srní – Filipova Huť," potvrdil ředitel Jiří Velíšek. Na Modravě se dočkají také výstavby nových autobusových zastávek, které obyvatelům i turistům v obci chybí, potvrdil Schubert. Přesný termín zahájení akce však stále neznají.

Už v srpnu  by se mohli dočkat nového průtahu obcí obyvatelé  Chudenína u Nýrska.

„Vše je přichystáno a téměř nic nebrání tomu, aby se dlouho plánovaná a připravovaná akce rozběhla. I tady máme menší zdržení," přiznává Velíšek. Opravena by měla být silnice II/190 Nýrsko – Všeruby. Je připravena projektová dokumentace, dokončeno je stavební řízení a je vydané stavební povolení.

„Chudenín se bude dělat na etapy. Letos se udělá část komunikace ve směru na Fleky, zbytek pak v příštím roce," pokračuje ředitel.

Na kompletní rekonstrukci Komenského ulice v Horažďovicích čeká také město Horažďovice. I tam se stavba stále odkládá. „Prodlužují se lhůty výběrového řízení. Je tam složitější papírování, přesto ještě letos rekonstrukci zahájíme. Přesný termín však v tuto chvíli nemohu říci," sdělil Deníku provozní náměstek ředitelství silnic a dálnic ČR Michal Syřínek.

Pro Horažďovice je oprava Komenského ulice  důležitým projektem, vždyť právě na tuto komunikaci jednou naváže takzvaný malý obchvat Horažďovic.

„Velice nás  mrzí, že se akce stále posouvá. Administrativa a schvalovací procesy jsou prostě složitější, než jsme si představovali," informuje místostarosta města Horažďovice Karel Zrůbek.

Jednu dobrou zprávu ale silničáři mají.. Už v červenci odstartuje rozšiřování  podjezdu pod železničním viaduktem v Dehtíně u Klatov.

„Upravíme výšku komunikace tak, aby již nezpůsobovala problémy. S tím bude souviset i odvodnění komunikace a přeložení kabelů. Celkové náklady na opravu jsou vyčísleny na deset milionů korun. V současné době je pod viaduktem výškový rozměr 3,7 metru. Po opravě budou na značce uvedeny čtyři metry, ale ve skutečnosti to bude  4,2 metru. Společně s rozšířením viaduktu upravíme i 103 metrů komunikace před a za viaduktem, kde dojde ke snížení komunikace o 25 až 80 centimetrů," uvedl provozní náměstek ŘSD Michal Syřínek.

S opravou se původně uvažovalo již v květnu, pak se akce přesunula do  druhé poloviny letošního roku. Syřínek Deníku potvrdil, že hned jak se vyřídí složité objízdné trasy, stavba vypukne. Odhaduje, že to bude na začátku července.

Celková úprava komunikace  by měla trvat dva měsíce. Po dobu oprav budou na řidiče čekat na tomto silničním tahu různá dopravní omezení, ale i objížďka vedoucí přes Točník.