Do konce září letošního roku by měly být dokončeny opravy obou mostů nad železnicí na silničním tahu Klatovy–Plzeň, a to v Klatovech a v Červeném Poříčí.
„Práce jdou podle harmonogramu a mělo by být vše dokončeno včas," informoval ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR v Plzni Zdeněk Kuťák.

„Most v Červeném Poříčí bude hotov na 100 %, tam nejsou žádné problémy, v Klatovech by se mělo vše také stihnout, ale je tam malinké zpoždění které by mohlo dokončení stavby zbrzdit maximálně o týden. Jinak žádné problémy nejsou," doplnil informace Miroslav Blábol z Ředitelství silnic a dálnic ČR v Plzni.
V Červeném Poříčí se na mostě musela sejmout a vyměnit vrchní vrstva vozovky a zvedaly se tam i nosníky a nosníková konstrukce. V Klatovech se dělal most úplně nový, z toho původního zbyly jen pilíře.

„Opravy těchto mostů byly již nezbytné a do oprav jsme se museli už neodkladně pustit," vysvětlil ředitel Kuťák.

V dalších větších investičních akcích bude ŘSD na Klatovsku pokračovat ještě během podzimu a na jaře příštího roku.

„Teď ještě stihneme některé opravy povrchů komunikací. Pro příští rok pak máme připraven balík zhruba 19 velkých investičních akcí za téměř 331 milionů korun. Mezi nimi je i řada akcí na Klatovsku," sdělil Kuťák.

„Vedle opravy škod po zimě plánujeme na Klatovsku rekonstrukci průtahu obcí Borovy, opravu povrchu ulice 5. května v Klatovech, povrchy se budou nově dělat také v Malé Vísce, Vrhavči, Běšinech. V Železné Rudě se pustíme do mostu. Tyto akce jsou již schváleny a každá z nich je akcí do tří milionů korun," potvrdil ředitel.

Všechny akce budou vypsány podle toho, jak jsou jednotlivě připraveny. U většiny z nich je už vyřízeno i stavební povolení.

„Pokud rekonstrukce průtahu naší obcí není dalším planým slibem a pokud vše bude podle původních plánů, tak budeme samozřejmě spokojeni. Borovy už opravu komunikace potřebují. Silnice by měla dostat nový povrch, bude dána do obrubníků, takže se opticky zúží a doufáme, že tím se zpomalí i doprava v obci, která nás moc tíží. Udělány by měly být i zálivy na autobusové zastávky, což by nám moc pomohlo. Oprava chodníků by však měla zůstat na nás," sdělil starosta obce Borovy Jiří Černý.