Jednou z akcí je rekonstrukce plynovodu v ulici Dr. Sedláka v Klatovech. „Jde o opravu plynovodního potrubí vedoucího v tělese stezky pro pěší a cyklisty po pravé straně ve směru k Lázním. Současně též v části ulic Franty Šumavského a Koldinova. Součástí akce bude celoplošná oprava povrchu této smíšené stezky. Hotovo by mělo být do 30. listopadu," uvedl vedoucí hospodářského odboru klatovské radnice František Kocfelda.

Plynovod se opravuje také v klatovské ulici Štorchova vedoucí v chodníku vpravo od Měchurovy ulice a vozovky ve „slepé ulici". „Oprava povrchu v místě výkopů bude provedena před zimou provizorně. V jarních měsících bude provedena v celé ploše. Práce se provádí za úplné uzavírky chodníku," podotkl Kocfelda. Termín dokončení je stanoven do 26. listopadu.

Práce na vybudování dešťové kanalizace, chodníku ze zámkové dlažby, tzv. „vjezdové brány" na počátku obce ve směru od Klatov, úpravu autobusových zastávek a prostranství před kulturním domem pokračují také v Točníku. Součástí akce bude i nové veřejné osvětlení a zeleň podél silnice třetí třídy v úseku od počátku obce po křižovatku na Předslav a Vícenice. To vše by mělo být dokončeno do 15. listopadu.

V úterý 16. listopadu začnou práce na propojení polních cest Tajanov-Kal. „Jde o zatrubnění příkopů a úpravu povrchů umožňujících převedení chodců podél okružní křižovatky ležící mezi oběma obcemi," dodal Kocfelda. Hotovo by mělo být do 11. prosince.

Kvůli rekonstrukci je v Sušici zcela uzavřena ulice Havlíčkova v úseku mezi křižovatkami ulic Klostermannova a Poštovní a Klostermannova a Americké armády, a to až do 20. listopadu.

Trpělivostí se musí obrnit řidiči jedoucí z Petrovic do Sušice. Tam je provoz zúžen na jeden jízdní pruh a je řízen pracovníky. Místy jsou vyfrézované části vozovky, takže je nutná opatrnost řidičů. Tyto práce by měly být hotovy do 15. listopadu.

V jednom pruhu se jezdí také v Horské Kvildě, kde je rovněž opravována vozovka, a to až do 14. listopadu.