Náměstím zněly motory pil
Do Sušice na náměstí přijel obhájit titul pětinásobný mistr republiky Jan Svoboda a i tentokrát na dřevorubecké soutěži v Sušici vyhrál. (2.5.)

Běšiny obklopily škodovky
Obdivovatelé a majitelé škodovek se sešli na již 19. srazu, který se konal o víkendu v kempu v Běšinech. Na sraz přijelo okolo dvou stovek škodovek různých typů. (3.5.)

Muž s nožem honil po ulici děti
Ve vazbě skončil 25letý násilník z Klatovska, který s nožem zaútočil na dva školáky mladší 18 let jen proto, že ho napomenuli, ať nebije svoji přítelkyni. (5.5.)

Stráský povolil jed na Šumavě
Přímo v srdci Šumavy se objevily zakázané, otrávené nástrahy, které mají zničit kůrovce. Ekologičtí aktivisté tvrdí, že to povolil ředitel NPŠ Jan Stráský. (6.5.)

Na Hojsově Stráži prokládali soutěžící svůj běh pivem
Zhruba pětikilometrová trasa a pořádná dávka pěnivého moku čekaly na závodníky šestnáctého hojsoveckého pivního běhu. Soutěže pro správné chlapy se zúčastnilo 33 dvojic. (9.5.)

Petr Frydrych vyhrál v Dauhá
Oštěpař Petr Frydrych z Klatov vyhrál výkonem 85,32 metrů úvodní mítink atletické Diamantové ligy v Dauhá. (9.5.)

Tragédie u Lomce: Mrtvý muž a dvě těžce zraněné děti
Tragédie se stala na silnici z Klatov na Nýrsko nedaleko Lomce. Při čelní srážce nákladního a osobního vozu zahynul mladý muž z Janovic a těžce se zranily dvě malé děti, které vezl. Musel pro ně přiletět vrtulník. (11.5.)

V Klatovech vybírali regionální potravinu
Ve Střední zemědělské a potravinářské škole Klatovy se hodnotily nejlepší regionální potraviny z celého Plzeňského kraje v rámci soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2011. (12.5.)

Hasiči bojovali s požárem stodoly
Smolný, ale zároveň trochu šťastný byl pátek 13. pro majitele rodinného domu v Zavlekově. Smolný v tom, že jim shořela stodola a šťastný v tom, že díky všímavému sousedovi se podařilo přivolat hasiče a byl zachráněn sousední dům, kde spali nic netušící lidé. (14.5.)

V Mokrosukách slavili hasiči s rodáky
SDH Mokrosuky oslavil 120. výročí a oslavy zde byly spojeny i se srazem rodáků. (16.5.)

Hamerský Bivoj byl letos rekordní
Již tradiční letní soutěží na Šumavě je klání Hamerský Bivoj, ve kterém se všichni obdivovatelé síly a recese setkají při výšlapu se třemi plnými pivními sudy do vrchu, nebo v kategorii Šumavský běžec s jedním sudem. (19.5.)

Nenechavci odřízli ves od světa
Policisté z Klatov pátrají po drzých zlodějích, kteří kradli telefonní kabely na Měčínsku dokonce odřízli od světa vesničku Osobovy. (20.5.)

Voják zahynul při nehodě
Profesionální voják z klatovské posádky zahynul při nehodě vojenského vozidla u Červeného Pořičí na hlavním tahu z Plzně do Klatov. Vozidlo doprovázelo nadměrný náklad. (25.5.)

Školní zahrada skrývala stříbrný poklad
Zahrada strážovské ZŠ skrývala stříbrný poklad. Několik desítek mincí zakopaných počátkem 15. století našli spolupracovníci nýrského Muzea Královského hvozdu. (26.5.)

Manželé nepřežili srážku aut u Běšin
Dva mrtvé si vyžádala nehoda u Běšin, která na několik hodin zcela zablokovala hlavní tah na Železnou Rudu. U čerpací stanice se srazila dvě osobní vozidla. Na místě zemřela 73letá žena z Klatov, o několik hodin později podlehl svým zraněním i její o čtyři roky starší manžel. (27.5.)