Syn našel svoji matku zavražděnou
Stařenka, která byla nalezena mrtvá ve vaně svého bytu v Klatovech, byla s největší pravděpodobností zavražděna. Policie z její smrti podezřívá dva muže, jeden z nich je příbuzný zavražděné. (2.12.)

Měl sex s 11letou. Chtěla to, hájí se
„Provokovala mě a chtěla to,“ vysvětloval těmito slovy u klatovského soudu sex s teprve 11letou dívkou Jaroslav R. z Klatovska. Muži hrozí za pohlavní zneužití dítěte až deset let vězení. (3.12.)

Dva maskovaní lupiči přepadli klatovský bar
Maskovaní a ozbrojení lupiči přepadli bar jen pár desítek metrů od klatovského náměstí. Pachatelé po obsluhujícím muži požadovali finanční hotovost. Když jim peníze vydal, spoutali ho plastovými páskami. (4.12.)

Odvážné jezdce na fichtlech nezastavil v Hoštičkách ani sníh a led na trati
Odvážné skoky či efektní průjezdy zatáčky ve smyku, ale i pády a marný boj s trucujícím strojem – to vše bylo k vidění na Fichtl Cupu, který se jel v Hoštičkách nedaleko Klatov. (6.12.)

Stávku podpoří symbolicky
Na Klatovsku školy stávkovat nebudou. Nebudou stávkovat ani zaměstnanci nemocnic, omezen ovšem bude provoz některých úřadů. (8.12.)

Lidé v Hydčičích prchali před ledovými krami
Útěkem se před vlnou z ledových ker museli zachránit obyvatelé Velkých Hydčic na Horažďovicku. Kry zcela zatarasily koryto Otavy a rozlitá voda ohrožovala obyvatele. (9.12.)

Pedofil dostal nakládačku. Když si stěžoval, zavřeli ho
Němec Josef Rötzer si šel stěžovat klatovským policistům na tamní romskou rodinu, která ho zbila. Při vyšetřování ale vyšlo najevo, že ho skutečně zbili, ovšem proto, že ho přistihli při pohlavním zneužívání 12leté dívky. (10.12.)

Stařenka skončila po útoku lupiče v rukou lékařů
Lupič maskovaný kapucí přepadl v Klatovech za bílého dne starší ženu. Seniorka, které je přes 70 let po jeho útoku skončila v rukou lékařů. (11.12.)

Zastupitelé schválili rozpočet, drželi se při zdi
Klatovský rozpočet počítá na příští rok se skateparkem či katakombami. Obyvatelé Klatovska se nemusejí bát zbytečného zadlužení a případných exekucí, s nimiž se potýkají v některých jiných městech. (13.12.)

Na řidiče číhaly ledové pasti
Na střeše v příkopě skončil favorit, jehož řidič nezvládl mezi Štěpánovicemi a Klatovami kluzkou silnici. (14.12.)

Myslivci se ztratili na Šumavě, zachránila je Horská služba
Dva myslivci se v nočních hodinách ztratili na Šumavě při hledání postřeleného jelena. Nebýt pomoci Horské služby, mohli zahynout v závějích. (16.12.)

Pro dluh si šel s dřevěnou tyčí, jen se štěstím unikl vězení
Miroslav Elznic z Klatov chtěl vymáhat dluh s dřevěnou násadou v ruce. Skončil před klatovským soudem a jen se štěstím unikl vězení. (18.12.)

Muž se zabydlel v cizí chatě
Chata nedaleko Dlouhé Vsi na Sušicku zaujala 39letého muže z Plzně natolik, že rozbil okno a poté se uvnitř zabydlel. Muž převzal od komisaře obvinění z porušování domovní svobody a skončil za mřížemi. (21.12.)

Podnikatel dostal za pokus uplatit policisty podmínku
Roční podmínku dostal majitel restaurace v Beňovech nedaleko Klatov Oldřich Vávra (47) za to, že se pokusil třiceti tisíci korunami podplatit policejní hlídku z klatovského obvodního oddělení, která ho přistihla opilého za volantem jeho hummeru. (22.12.)

Horská služba zachránila tři vysílené a podchlazené lidi
Vysíleného běžkaře a ztracenou matku s dcerou musela na Šumavě zachraňovat tamní Horská služba. Všichni tři byli nalezeni podchlazení, ale bez vážnější újmy. (23.12.)

Záchranáři marně bojovali o život turisty
Přímo na parkovišti u svého auta v Železné Rudě zemřel německý turista. O jeho život marně bojovala zdravotnická záchranná služba i Horská služba Šumava. (27.12)

Mladý muž vydíral řidičku
Netradiční případ řešili policisté v Horažďovicích. Mladý muž z nedaleké obce se pokusil vydírat řidičku, která do něj nabourala. Při předávání peněz ho však zadrželi policisté. (29.12.)

Magická data plná jedniček dvojek snoubence nelákají
Lednové magické termíny složené z jedniček a dvojek obyvatele Klatovska na radnici k uzavření sňatku netáhnou. Důvodem je zřejmě obava z velkého množství jedniček, které podle numerologů nepřejí lásce. (30.12.)

Místo zboží přišla střešní taška
Kámen, střešní taška či mýdlo. I takové věci spatřili zákazníci poté, co obdrželi balíček, ve kterém mělo být zboží, jež si objednali na internetu. (31.12.)