„Těším se na proměnu." S tím přichází třetí soutěžící, třicetiletá Miloslava Kadaňová z Třebomyslic, do projektu Změňte se s Deníkem.

Již tradičně se všichni scházíme v prostorách kadeřnictví Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Sušici.

Tentokrát si nový účes ženy vezme na starost kadeřnice Marie Majerová, studentka třetího ročníku oboru kadeřnice pod dohledem učitelky odborného výcviku Pavly Skýpalové, a vizáž si vezmou na starost kosmetičky z třetího ročníku Lenka Černá a Jana Matějková pod dohledem učitelky Věry Kubíkové z Vyšší odborné školy, Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Klatovech.

„Už jsem si jednou proměnou pod rukama tety dříve prošla, takže trošku vím, do čeho jdu. Nechám to vše na odbornících, aby mi poradili," říká mi soutěžící.

Jako již tradičně přichází domluva o účesu a výběr barev. Tentokrát se neplánuje žádné větší stříhání, ale velký obrat nastane u barvy. „Já jsem si vlasy spíše zesvětlovala, ale chtěla bych vyzkoušet i tmavší barvu, takže se těším, jaké to bude. Nyní nosím akorát tmavé oblečení," svěřuje se Kadaňová.

S tím, co všechno paní čeká, mě seznámí kadeřnice Marie Majerová. „Sestřiháme vlasy, ofinu šikmo do obličeje, nabarvíme čokoládovou barvou, do toho dáme světlejší melírky," popisuje kadeřnice.

Při její práci přemýšlejí o tom, jak změní soutěžící vizáž, také kosmetičky. Ty si však zatím nevědí rady. „Zatím nevíme, co uděláme, ale určitě korekci, použijeme make-up, pudr, stíny spíše do tmava," uvádí kosmetička Jana Matějková, která se postará o líčení.

„Nabarvíme jí také obočí, řasy, udělám jí peeling a masáž rukou," doplňuje Lenka Černá.

Nechá se hýčkat

Jakmile má soutěžící sestříhané a obarvené vlasy, přechází ke kosmetičkám. Tam se položí a nechává se hýčkat jejich péčí. „Když jsem viděla nabarvené řasy a obočí, tak se mi to zalíbilo a hned už jsem přemýšlela, kde to v Horažďovicích dělají, abych si je pak mohla nechat zase obarvit," říká mi Kadaňová.
Pak už přichází na řadu omytí barev a práce na téměř finálním účesu. Soutěžící napjatě pozoruje, co jí na hlavě vzniká. Naposledy ještě zavítá ke kosmetičkám, kde ji profesionálně nalíčí. Pak přijdou na řadu laky, vosky, tužidla a konečný účes.

„Jsem překvapená, líbilo se mi to a jsem maximálně spokojená. Vše jsem si moc užila, myslím že už to zase dlouho nezažiji. Když jsem sem jela, tak jsem neměla žádnou představu, co bych si nechala udělat. Jsem spíše taková nerozhodná, takže jsem si nechala poradit," zhodnotila svoji proměnu soutěžící.
Se svojí prací jsou spokojeny i kadeřnice a kosmetičky.