Hlediště zaplnily především ženy, jen s některými z nich přišli i partneři.

Travesti skupiny Techtle Mechtle a Screamers přijely do Horažďovic se svým vystoupením, které nazvaly Účastníci zájezdu. „Před rokem jsme naše dvě travesti skupiny spojili dohromady. Na jevišti je nás šest a tak by to mělo zůstat i nadále," řekl Deníku Lukáš Čepelák alias Dolores ze skupiny Techtle Mechtle.

„Pořad Účastníci zájezdu je o dovolené, takže lidem snad zpestříme zimu, která teď vládne. Jako typická česká rodinka vyrážíme autobusem do Chorvatska," popsal show Čepelák. Vystoupení bylo prý inspirováno stejnojmenným českým filmem. „Opravdu jsme se ale jen inspirovali, scénky jsme si vytvořili „na míru" s tím, že jako v každé travesti show, i v této budou vystupovat známé „zpěvačky"," dodal Čepelák.

Jiné podání show

Vystoupení Účastníci zájezdu bylo pro účinkující i pro diváky novinkou. „Je to poprvé, kdy je v našem vystoupení děj. Dá se říci, že už to je téměř divadelní představení," zasmál se Čepelák. Dodal, že spojení žánru divadla a travesti show ještě nikdy předtím v Čechách nebylo. „Musím říci, že jsme s tímto vystoupením měli veliký úspěch. V podstatě ho už dohráváme. Derniéru bude mít 3. března v Olomouci a od 8. března představíme novou hru Žena za pultem," doplnil Čepelák.

Do Horažďovic se prý vždy rádi vracejí. „Kluci ze Screamers jsou v Horažďovicích poprvé, ale my jsme sem jezdili pravidelně a musím říci, že pokaždé jsem se velmi těšil. Publikum je tady vždy fajn a věřím, že i dnes si to všichni užijeme," zakončil Čepelák.