V sobotu pak byla zahájena chovatelská přehlídka trofejí okresu Klatovy.

„Jde o přehlídku trofejí zvěře ulovené v okrese Klatovy v roce 2011. Příznivci myslivosti tu až do 15. července mohou obdivovat 1129 trofejí srnce, 76 trofejí jelena, 47 trofejí daňka, 12 trofejí muflona, 10 kňoura a 3 trofeje jelena siky. Jsou tu vystaveny i lebky šelem jako lišek a jezevců," popisuje výstavu jednatel Českomoravské myslivecké jednoty Okresního mysliveckého spolku v Klatovech Pavel Martin.


V kulturním domě v Hartmanicích jsou k vidění i raritní trofeje. „To jsou kousky s různým mechanickým poškozením, které je obvyklé zejména u srnčí zvěře. Na výstavě jsou ale i trofeje význačné, které splňují předepsaná kritéria pro udělení medaile," dodal Martin.


Myslivci se do Hartmanic sjeli nejen z okresu Klatovy, k vidění zde byli nimrodi z Domažlicka, Plzeňska, Rokycanska, ale i z jižních Čech.
„Je to takové společenské setkání, kde se lidé sejdou, vymění si zkušenosti a poznatky. Každý rok je tato akce v jiném městě či obci," říká starosta Hartmanic Jiří Jukl.
Chovatelská přehlídka trofejí v prostorách nově zrekonstruovaného kulturního domu bude pro veřejnost otevřena do 15. července denně od 10 do 19 hodin.⋌