„Náš sbor dobrovolných hasičů  udržuje tento rybník, staráme se o něj, vyspravujeme břehy, a tak v něm máme nasazeny ryby, které právě jednou za dva roky vylovíme," říká za organizátory Jiří Feiberk.
Mochtínský rybník se začal vypouštět už v pátek, a tak v sobotu ráno bylo vše přichystáno k tradičnímu výlovu.
„Počasí nám letos moc nepřeje, vítr, déšť a sníh. Před dvěma lety bylo nádherné sluníčko, ale počasí nám na dobré náladě rozhodně neubere. Pozvali jsme všechny členy našeho sboru a obyvatele Mochtína. Sejdeme se, popovídáme si, zahřejeme se grogem, podíváme se, jak se loví rybník, a nějakého toho šupináče si můžeme také odnést domů," vysvětluje Feiberk.
Mochtínští hasiči jsou aktivní organizací. „I když máme jen čtyřicet členů, během roku jsme organizovali například okrskovou hasičskou soutěž, přejezd lávky přes rybník a mnohé další akce. Ani dnes nikam nechvátáme. Připraveno je občerstvení na zahřátí a po úspěšném výlovu se sejdeme večer v klubovně na hřišti, kde posedíme a vše dostatečně zapíjeme. Připravena bude i nějaká ta specialitka  z ryb, takže si výlov opravdu všichni užijeme," vysvětluje  starosta SDH Mochtín Josef Virt.
Na akci nechyběla ani letos mochtínská kronikářka Hana Kantová. Ta celý výlov jako vždy pečlivě zdokumentovala a o ani tato akce nebude jistě chybět v kronice obce.
Hasiči z rybníka vytáhli amury, candáty i kapry.
„Letošní letní povodeň nám  spláchla zhruba 80% osádky rybníka. To je prostě úděl, nic s tím neuděláte. Naštěstí nám neuplaval náš „Pepík". Tak říkáme pýše našeho rybníka. Jde o téměř metrového amura, kterého si hýčkáme a pravidelně ho vracíme zpět do rybníka," dodal organizátor.
Výlov přilákal na břeh rybníka i rodiny s dětmi. „Pro ty nejmenší je takový výlov vždycky veliká událost," dodal Feiberk.