„Děláme tady ukázku typické zabijačky, respektive zpracování masa od vepřových půlek po finální výrobu. Takže je vidět bourání masa, výrobu vepřové jitrnice, vepřových jelit, světlé a tmavě tlačenky a prejtu. Toto zboží je možné ochutnat. Připraven je guláš i zabijačková polévka," řekl Deníku jednatel společnosti Stanislav Kopáček.
Tyto ukázky jsou k vidění v Klatovech, v Sušici nebo v Praze v Holešovické tržnici.
Jelítka, jitrničky, tlačenky přilákaly na náměstí zástupy lidí. Ti se přišli podívat na zpracování masa i nakoupit zabijačkové pochoutky. „Klasická zabijačka už se jen tak nevidí, takže jsem se rád přišel podívat a vzal s sebou vnuka. Určitě si koupíme i jitrnice a jelita, až půjdeme domů," uvedl Karel Horák z Klatov, který na náměstí přihlížel, jak řezník postupně zpracovává prase pověšené na hácích.