Stalo se tak prostřednictvím zapojení dvou olympioniků z Nagana do programu akce.

„Plnou měrou se zapojil do přípravy i realizace akce Florian Holmann, německý olympionik ve snowboardingu, současný obyvatel Špičáku, a jako čestný host špičácký olympionik Marcel Maxa, který se v Naganu představil výkonem v sjezdové kombinaci, který vešel do dějin lyžování. V programu se představil i nedávno ještě přední frierider světa, špičácký rodák Jiří Lausecker, a další výborní sportovci," říká za organizátory Jaroslav Frič.

Roztomilým úvodem byl závod nejmladších lyžařů uspořádaný oddílem Arnika Plzeň pod vedením manželů Sedláčkových. V závodech byli v jednotlivých kategoriích nejúspěšnější Magda Cajzlová, Valentina Brůhová, Tereza Koblachová, Štěpán Ševčík, Jaromír Oves, Kateřina Jandová, Jiří Ševčík a Stela Řeháková. V netradiční soutěži lany propojených dvojic rodič-dítě zvítězila rodina Vovsových. Krásné představení, které obohatilo program předvedli historičtí lyžaři vedení Emilem Kintzlem, Milanem Hamplem a Václavem Mazínkem.

Ve vzpomínce na balet na lyžích připravené a komentované dříve vynikajícím závodníkem Václavem Vopaleckým se představil mimo jiné bývalý špičkový akrobat Pavel Landa, trenér Aleše Valenty, a Ondřej Vokatý, juniorský vicemistr světa.

„Za skvělé podmínky a dobrou přípravu akce patří poděkování Martinu Šnajdrovi a především pak hlavním organizátorům a autorům idey akce, Pavle Řehákové a Florianu Holmannovi, a všem sponzorům," dodal Frič.

Vyvrcholením akce byly skoky frieriderů skrz třímetrový oheň, který osobně přijel zapálit starosta města Železná Ruda Michal Šnebergr.