„První výstava byla v roce 2007, kterou jsem dělal sám. Tito mladí motorkáři, kteří pořádají i dnešní výstavu, připravili minulý ročník u Bílé růže a letos se jim povedlo, protože motorkáři přibývají, uspořádat výstavu zde v klubu Houba," informoval iniciátor výstavy Karel Lukeš.

Každá výstava je věnována některé motoristické osobnosti. Letos jí byl Karel Herzig, který vyrobil sám motocykl, který byl poháněn plynem ze dřeva. „Máme zde vystavenou dokumentaci od rodiny, kde je popsán průběh v meziválečném období, kdy přišli Němci, motorka se jim zamlouvala, proto ji chtěli do Říše, aby se tam vyráběla pro německou armádu. Herzig věděl, že je zle, tak ji rozebral, poschovával díly po půdách a šel pracovat do Nalžovských Hor na těžbu stříbra. Po válce už se k tomu nevrátil. Dodnes se dochovalo alespoň víko z kotle na dřevoplyn, které je zde k vidění," sdělil Lukeš a dodal: „Jsem hrozně rád, že to kluci dělají, protože pokračují v tradici, kterou já jsem začal."
Na výstavu bylo přihlášeno okolo šedesáti motorek. „Nejstarší motorkou je asi „indián", který je ze čtyřicátých let. Jsou zde i pěkné skvosty jako české Jawy, Harley Davidson z roku 1958, pár různých přestaveb, které také lidi zaujmou, a pak novější motorky všech možných kategorií, z různých zemí. Vůbec není omezeno, jaká motorka tady může být. Kdo co má doma, to sem mohl přivézt, třeba i vraky nebo jen části motorek," uvedl jeden z pořadatelů Miloslav Silovský přezdívaný Kolja.