Lidé si zde mohou nakoupit čerstvou zeleninu, čerstvý sýr, uzeniny, koláče, med a různé další věci z domácích zdrojů. V sobotu poprvé na trzích také byli prodejci moštů.

Největší fronty se však stály na jahody. „Já jahody miluji, a jelikož nemám zahrádku, tak si je musím kupovat. V krámech skoro nejsou, tak jsem ráda, že jsem si je mohla koupit tady. Tyhle domácí jsou nejlepší, nemám moc ráda ty dovozové," řekla Deníku Milena Šedivá.

Ani tentokrát nebyli návštěvníci farmářských trhů ochuzeni o zajímavou soutěž. „Na každé farmářské trhy  připravujeme nějakou soutěž. Tentokrát to je O nejlepšího otavského pstruha. Napadlo nás, že příští soutěž by mohla být O nejlepší bábovku, ale ještě to neslibuji na sto procent," uvedl organizátor farmářských trhů Tomáš Zelený.

Soutěže se zúčastnili dva adepti. S nejlépe upraveným pstruhem zvítězila Petra Patlejchová ze Žichovic a druhé místo obsadila restaurace Fuferna v Sušici. O vítězi rozhodovala porota složená z vítězky minulé soutěže Jany Patlejchové, diváků Jiřího Langmajera a Hanze Rullmana, zastupitelky Kateřiny Nové a poslance Jiřího Papeže.