Parta Harakiri Gang tam pořádala oblíbený Harakiri water jump open. Letos bylo klání ve skocích okořeněno soutěží v přejezdu lávky na kole.

„Závodu se zúčastnilo sedmnáct borců, kteří byli rozděleni na lyžaře a snowboardisty. Mezi nimi byli dva účastníci z Německa. Nejmladší závodnici bylo 11 let. Nikdo se nezničil, nezranil, jednomu při úderu uplavala lyže. S tím se při těchto závodech počítá," informoval hlavní organizátor Richard Brož.

Poprvé na můstku, ze kterého se skákalo do vody, stála jedenáctiletá Aliah Eichinger z Německa. „Nejprve jsem se bála, ale spadlo to ze mě a byla to opravdu paráda," řekla Deníku vítězka ženské kategorie.

Ačkoli šlo o závod, mezi jezdci nebylo vidět napětí. Jezdci se vzájemně hecovali a hodnotili si skoky. „To je náš záměr, nechceme, aby to byl vyhrocený závod, jde spíše o pohodu a o zábavu," informoval Brož.

Téměř dvě stovky diváků povzbuzovaly jezdce, kteří předváděli skoky, otočky a salta. „Jsem na akci tohoto typu poprvé a určitě ne naposledy, nevěděla jsem, co mám očekávat, a musím říct, že před skokany smekám," podělila se o dojmy z akce Markéta Hájková.

Závod ve skocích do vody vyhrál v kategorii ski Fanda Jetmar před druhým Vaškem Studeným a třetím Ondrou Sukym. Ve snowboardech byl nejlepší Pavel Cink, druhý skončil Tomáš Löttl a třetí místo obsadil Michal Juha. Nejlepší ženou se stala Aliah Eichinger před Verenou Fendl.

Jako doplňující závod si parta Harakiri Gang připravila klání v přejezdu lávky přes vodu. „Lávku na poprvé přejela většina z deseti odvážných, kteří se přihlásili. Rozhodli jsme se, že nebudeme měřit čas, daleko zábavnější se nám zdála metoda postupného ztěžování jízdy. Po prvním přejezdu jsme na lávku položili napříč prkno a ta jsme postupně přidávali. Kdo jich přejel nejvíce, vyhrál. Hlavní cenou byla basa piva," informoval Brož.

Nejúspěšnějším jezdcem se stal po napínavém a mokrém klání Fanda Jetmar.