„Sjeli se sem opravdu pěkní „kousci", ale i i různí „tuneři". Majitelé některých aut se zde tradičně pochlubili svými vychytávkami a předvedli nám hudební aparaturu i další zajímavosti," říká organizátor srazu Roman Schavel.

Pro mnohé účastníky setkání vzplála láska ke škodovkám už před lety. Na sraz se přijel pochlubit svým „mazlíkem" z roku 1987 i Martin Kurzveil ze Sušice. „Tahle škodovka je srdcovou záležitostí. Je po mém dědečkovi a byla mým prvním autem. V roce 1990 má vyměněnou karoserii a dnes s ní jezdím jen svátečně," říká motorista. Ten přivezl ukázat ještě Škodu 120 GSL. „Doma máme ještě Škodu 110 LS, kterou čeká renovace,a jednu 130," dodává hrdý majitel.


V Běšinech se vybírala i Dívka Škodateamu. Dívky musely o svou prestiž – tedy možnosti nafocení kalendáře pro rok 2015 – soutěžit a bojovat přímo před zraky účastníků srazu třeba tím, že myly auta, a to se doslova koupaly v pěně, což přihlížející muži ocenili. Diváci budou mít možnost pro dívku hlasovat prostřednictvím webových stránek www.skodateam.cz. „Rozhodli jsme se, že už nebudeme spolupracovat s Dívkou Šumavy a že si tu nejhezčí dívku Škodateamu vybereme sami. Nehledáme totiž u dívek vnitřní krásu a čistou duši, ale skutečnou živočišnost," vysvětlil Schavel.


„Byla to paráda, moc pěkné podívání a zábava po celý den," hodnotil kladně celý sraz Bořivoj Janeček z Plzně.