I když shromáždění, jehož podnětem byla anonymní výzva šířená po mailech a sociálních sítích, nebylo povolené, policisté proti příchozím nezasáhli. Naopak se starosta Klatov Rudolf Salvetr a další představitelé města postavili k mikrofonu a čelili dotazům i tvrdé kritice.

Jak je možné, že se bojíme nejen v noci, ale i ve dne vyjít na ulici? Proč dovolíte, aby se do ubytoven ve městě stěhovali nepřizpůsobiví lidé? Proč nejsou v ulicích víc vidět městští strážníci? Proč se u obchodního domu Tesco i jinde povalují individua se psy, kterých se všichni bojí, a nikdo s tím nic nedělá? Jak je možné, že narkoman ničí náš dům a nikdo nám nepomůže? Tyto a další dotazy na Salvetra jen pršely.

Starosta Klatov i další představitelé města opakovali, že radnice nemá zájem na rozšiřování městských ubytoven ani na přílivu nepřizpůsobivých, ale sluchu příliš nenalezli. A to nejen v tomto případě, ale i v případě městské policie, kterou Salvetr hájil tím, že není jediná, kdo zodpovídá za bezpečnost ve městě, ale že od toho tu je i policie státní.

Shromáždění se obešlo bez incidentů.

Podrobnou reportáž najdete v pondělním Klatovském deníku.