"Plánujeme promítat po čtyři víkendy. V sobotu to bude americký film Mizerové navždy a v neděli francouzský Téměř dokonalá tajemství. Areál AUTO NEJDL se otevírá ve 20 hodin a filmy promítáme od 20.45 hodin. Protože stále platí přísná opatření, budou dodržována stejná hygienická pravidla jako za nouzového stavu. Tedy rezervace místenek a platba pouze předem online, bezdotykové načítání lístků přes zavřená okna, maximálně dva dospělí ve voze, nasazené respirátory, je zakázáno svévolné vystupování z vozů, nejsou otevřené záchody ani občerstvení," uvedl za pořadatele Roman Schavel.

Vše je nastaveno tak, aby diváci mezi sebou ani s pořadateli nebyli v kontaktu a nedocházelo k setkávání více než dvou lidí. "Podmínky jsou to tvrdé, ale věříme, že je po měsících "domácího vězení" všichni rádi podstoupíme, protože AutoKino je taková první vlaštovka vracející se kultury do našich životů," poznamenal Schavel.

Luboš Kastner.
Restauratér Kastner: Musíme znát jasný plán. A hospody co nejdřív otevřít

Perličkou je, že autokino začíná v sobotu 17. dubna a přesně před rokem 17. dubna 2020 jako první AutoKino v ČR získali povolení hygieny a začali promítat. "Naše "coronavirové" AutoKino tak má první narozeniny," uzavřel Schavel.