Lidé pochodovali na protest proti uvažovanému jadernému úložišti. Přírodou Chanovicka se prošlo protestně na 250 tamních obyvatel. (Vyšlo 5.1.)

Podobně jako téměř všechny obce se ve Velharticích potýkají s nedostatkem žáků. Starosta tvrdí: Škola je budoucnost. Nedostatek žáků vyřešily Velhartice dohodou s hlavňovickou školou. (5.1.)

Pacienty vyšetří nové přístroje. Za peníze z fondů Evropské unie nakupuje sušická nemocnice nové přístroje. (7.1.)

Lékaři na rovnátka v regionu scházejí. V Klatovech jsou dva ortodontisté. Pacienti jezdí nejčastěji do Domažlic, Plzně či Přeštic.(8.1.)

„Když zmrznu, tak zmrznu“ Deník hledal v Klatovech bezdomovce a zjišťoval, jak se chrání před mrazy. (9.1.)

Často nemocným hrozí vyhazov. Firmy mohou od Nového roku samy kontrolovat nemocné, některé se proto rázně chystají na simulanty. (10.1.)

Šumavské obce stojí úpravy běžeckých tras stovky tisíc korun. (12.1.)

Epidemie sebevražd pokračuje. Lidé volí stále drastičtější způsoby odchodu ze života, vloni policisté šetřili i vypití chemického rozpouštědla či skok pod vlak.(13.1.)

Nevidomým pomohou sluchátka. Česká spořitelna nainstalovala v klatovské pobočce zařízení, které umožní lidem s poškozeným zrakem vybírat hotovost. (14.1.)

Soud osvobodil muže, který měl přizabít obávaného Roma. Marcelu Oravcovi hrozil za zranění Kominíka a jeho bratra nožem až osmiletý trest, klatovský soud ho ale zprostil obžaloby. Veřejnost to přivítala. (14.1.)

V Mochtíně chodí tamní děti do školy už plných 193 let. V začátcích chodilo i dvě stě dětí, dnes jich tam je třicet tři. Děti z pěti ročníků se učí ve dvou třídách. (16.1.)

Dítě ve školním bufetu koupilo podezřelou pochoutku z Číny. Obchodnice po zásahu hygieny už žádné výrobky z Číny žákům nabízet nebude. (16.1.)

Od ledna přestala fungovat lékařská služba první pomoci v Nýrsku. (19.1.)

V Klatovech zprovoznili babybox. Schránka na odložené děti bude v klatovské nemocnici jako jediná v Plzeňském kraji. (17.1.)

Silnice smrti: Jen vloni čtyři mrtví. Policisté vloni na Klatovsku šetřili více než tisíc nehod, při kterých zemřelo šest lidí (20.1.)

Kradený materiál ze sídla uhlobarona nabízeli místním. Dvojice mužů sebrala z Bakalovy stavby na Modravě materiál za více než 300 tisíc. (22.1.)

Cena tepla se nezmění. Moderní tepelný zdroj v Klatovské Teplárně stabilizuje cenu tepelné energie ve městě. (26.1.)

Bezdomovci půjčili tři miliony. Před soudem stanul narkoman, který dostal bez problémů úvěr v České spořitelně. Dušanu Kohoutovi hrozilo až osm let vězení. (28.1.)

Historický roubený špýchar z Petrovic u Měčína, pamatující napoleonské války, který byl unikátním způsobem, a to vcelku vyzdvihnut pomocí jeřábu, naložen a kompletně převezen po běžných komunikacích do Velhartic, kde našel nový domov ve skanzenu lidové architektury pod hradem, je již opraven. (29.1.)

Klatovy zahalila naprostá tma. Na několik hodin se bez elektrického proudu ocitla zhruba tisícovka odběratelů. (30.1.)

Nová nemocnice bude stát přes miliardu korun. Na základě požadavku managementu a lékařů Klatovské nemocnice doznal výrazných změn chystaný monoblok. (31.1.)