Přestěhování „íčka“ z původních prostor v budově obecního úřadu „do většího“ v sousedním spolkovém domě přišlo včetně stavebních úprav na zhruba 6,5 milionu korun, z toho 85 procent pokryla dotace z programu přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci širšího projektu mikroregionu Šumava západ Putování srdcem Evropy bez hranic.

Spokojeni jsou zatím návštěvníci i pracovníci infocentra. „Větší prostory se nám osvědčují. Je tady i více toalet, volné wifi připojení, pro návštěvníky je to určitě lepší. I my tady máme více prostoru, je to tu přehlednější, máme více prostoru pro manipulaci,“ pochvalovala si vedoucí modravského infocentra Martina Karlová.

Modrava - ilustrační foto
Nové parkoviště chtějí Modravští do příští letní sezony

Nové turistické informační centrum obce ModravaZdroj: Deník / David Kojan

Podle starosty Modravy Antonína Schuberta návštěvníci nejvíce oceňují právě veřejné toalety. „Ve starém infocentru bylo k dispozici pouze jedno WC, v novém jsou toalety pro pány, dámy a invalidy. A právě veřejné toalety jsou službou, která návštěvníkům asi nejvíce chybí po celé Šumavě,“ vysvětlil Schubert. „Infocentrum se mi líbí. Byla jsem tady už před lety, pamatovala jsem si, jak byla ve starém krásná keramika po stěnách, tu jsem tady našla, takže jsem spokojená. Celkový dojem je dobrý, možná to působí trochu chladným dojmem, ale to bude asi tím, že je to nové. Jinak tady člověk najde vše, co potřebuje,“ zhodnotila Martina Knorrová, která na Šumavu přijela z Jihlavy.

Do budoucna plánují Modravští i větší využití konferenčního sálu ve spolkovém domě pro potřeby infocentra. „Návštěvníkům budeme ukazovat zakázané oblasti centrální Šumavy a Modravska v populárních snímcích, které budeme sami natáčet a v sále promítat,“ nastínil Schubert.

Vítězové 21. ročníku Atrium Cupu – Houba Team Horažďovice.
Favorité v Třebomyslicích na Atrium Cupu nezklamali