Sušická nemocnice si stojí podle ředitele Václava Rady dobře, znovuotevřená oddělení jsou v plném provozu. „Interní oddělení a jednotka intenzivní péče byly naplněny během necelého prvního týdne provozu a v naplněnosti se drží na hranici kapacity. Od začátku ledna bylo na interním oddělení hospitalizováno více než dvě stě pacientů,“ uvedl Rada.

S otázkou týkající se lékařů už to tak růžové není. Některé musejí dovážet ze vzdálenějších nemocnic, aby udrželi provoz oddělení. „Přestože k nám dojíždějí lékaři, jsou zde spokojeni a spolupráce funguje na sto procent. Sušici si oblíbili a nastavený režim práce jim vyhovuje. Mimo těchto lékařů se nám podařilo získat i další. Jsou to zejména ti, kteří mají k Sušici vztah a chtějí pomoci. Nicméně jednání s potencionálními lékaři je nikdy nekončící práce, takže sháníme a hledáme i nadále,“ řekl Rada.

Natáčení třetí řady Policie Modrava na Šumavě.
FOTO: Seriál Policie Modrava nekončí, filmaři se na Šumavu ještě vrátí

Lékaři v Sušické nemocnici pracují na různé úvazky. Dojíždějí i ze vzdálenějších míst. „Vozíme dva lékaře, ale jsou i další, kteří jezdí z různých míst z Klatov, Plzně, Prahy, Vimperka, a dokonce i z Uherského Hradiště. Myslím, že je to obdobné ve všech nemocnicích, kam také lékaři dojíždějí,“ poznamenal Rada.

Počet operací, které byly provedeny v Sušici od počátku ledna, se již blíží ke stovce. Vedení nemocnice také investuje do přístrojového vybavení. „Museli jsme vybavit operační sály a jednotku intenzivní péče, kde bylo vybavení na hranici použitelnosti. Čeká nás nákup CT a rentgenu – zde jde o velké finanční částky, takže celý proces pořízení je o něco složitější a časově náročnější,“ dodal Rada.

Výročí 170 let od narození T. G. Masaryka v Klatovech.
VIDEO: Škola připomněla narozeniny T. G. Masaryka, který se osobně dostavil