Na republikové úrovni dostala tuto anticenu celá dálnice D1, v Plzeňském kraji pak silnice v Železné Rudě. Starosta města Filip Smola slíbil, že ji na jaře opraví.

„V anketě se zpravidla věnujeme silnicím II. a III. tříd, jejichž stav motoristé pravidelně monitorují. Stejně tak i letos hodnotili motoristé na portálu Výmoly.cz nejhorší silniční úseky v republice. Redakce portálu Výmoly.cz se však při vyhlášení výsledků za letošní rok rozhodla reflektovat dlouhodobě neutěšený stav českých dálnic,“ okomentoval výsledky autor projektu Výmoly.cz Petr Čaník.

Již 6. ročník tradičního vánočního koncertu „Nesem vám noviny aneb Děti dětem“ se konal v kulturním domě v Pačejově
FOTO: Účinkující dostali za odměnu dort

Doplnil, že letošním vítězem nespokojených řidičů v Plzeňském kraji se stala vozovka ve Sklářské ulici v Železné Rudě pod železničním mostkem. Podle motoristů je vozovka v podjezdu pod mostkem ve zbídačeném stavu. „Mrzí mě, že nejhorší v kraji je právě naše silnice. Slibuji, že hned po zimě ji dáme do pořádku. Koupili jsme nový stroj na opravu děr na silnicích, takže se zlepšení dočkají i další úseky,“ řekl železnorudský starosta Smola.

I na druhém místě skončilo podle motoristů Klatovsko. Katastrofální je podle nich stav silnice v Biřkově . „Komunikace z Biřkova do Bolkova se pod koly aut rozpadá a místy jsou tam patrné letité opravy tryskáním,“ uvedl Čaník. Třetím nejhorším úsekem silnice v Plzeňském kraji je průjezd obcí Roupov na jihu Plzeňska. Ačkoliv tam silničáři díry látají, bohužel se povrch silnice nezlepšuje.