„Přivedly mě sem kočičky. Chci pomoci útulku, protože jejich činnost je záslužná. Nakoupila jsem věci pro děti,“ řekla Deníku jedna z návštěvnic Kristýna Jáchimová ze Sušice. „Nemáme kočičku ani pejska, protože moje dcera je astmatička, alergička, ale maminka má dva jorkšíry, přítel má také pejska. Sem jsem přišla, protože nesnáším týrání zvířat a chtěla jsem pomoci kočičkám,“ doplnila její kamarádka Jiřina Kopelentová, která také nakoupila pro děti.

Obě ženy i další příchozí měli z čeho vybírat. „Sešlo se nám obrovské množství věcí, nedá se to ani spočítat. Nabídka je velice pestrá, od oblečení přes boty, sportovní potřeby až po nádobí. Najdou se i kuriozity, nad nimiž člověk někdy až žasne. Překvapivě si ale najdou kupce, což je úžasné,“ uvedla Romana Mathausová ze Šance pro kočku.

Celý výtěžek z prodeje, který přesáhl částku 82 tisíc korun, bude použit pro potřeby kočičího útulku v Sušici – na nákup krmiva, steliva, na veterinární péči a podobně.

„Aktuálně máme 85 koček, z toho je 24 koťat. Některá se ještě uměle dokrmují, protože přišly bez mámy, byly vyhozeny,“ doplnila Hana Fuksová z útulku.

Natáčení třetí řady Policie Modrava na Šumavě.
Policie Modrava stále vládne