„Připravili jsme řadu aktivit, které bezprostředně patří k hradu, ať už je to ražba mincí, výroba pečetí, střelba z luku a z kuše, nádvořím zní středověká hudba a máme tady i rýžování zlata, které patří k našemu kraji. Součástí je i šermířské vystoupení a kejklíře. Návštěvníci se tak určitě nenudí,“ řekl kastelán hradu Václav Kůs.

Jiří Kusík a Marie Kaderová u klatovského soudu.
Němec, který přišel o miliony, u soudu brečel

Zájem o akci byl velký, na hrad se během víkendu přišly podívat stovky lidí. Dle kastelána je velká návštěvnost i během všedních dní, je patrné, že si lidé užívají dovolené užívají v Čechách a poznávají zdejší památky.

Příchozí si mohou na Kašperku také prohlédnout výstavu, která je věnována proměnám hradu.

Pestrá nabídka akcí o prázdninách tímto víkendem nekončila. Už od 23. do 25. července se můžete jít podívat na noční prohlídky hradu. „Prohlídky budou na motivy příběhu Petra mladšího Zmrzlíka ze Svojšína, čili trochu temná historie Kašperku z poloviny 15. století. Akce bude začínat každý den od 21 hodin, připraveno bude šest prohlídek na každý termín. Zájemci si mohou vstupenky rezervovat,“ pozval kastelán.

Prohlídky na hradě Švihov.
FOTO: Rodinné prohlídky hradu Švihov mají úspěch

Předprodej je spuštěn také na divadelní představení Macbeth, které bude k vidění na hradě od 3. do 6. srpna. Představení začíná vždy ve 21 hodin.