Už 11. května od 18 hodin vystoupí na náměstí v Klatovech v rámci zahájení turistické sezony Marta Jandová. V pátek 17. května do kulturního domu přijede Helena Vondráčková v rámci svého turné. „Fanoušci se mohou těšit na největší hity mého bohatého repertoáru a na mého hosta, zpěvačku Šárku Rezkovou,“ pozvala Vondráčková. Po koncertě bude i autogramiáda.

Během léta nebudou chybět hudební středy na náměstí a také hudební pátky v renesančním dvorku. Tam se představí například Ivo Šmoldas a antikvartet Dušana Vančury (2. 8.) či Ivo Jahelka a Miroslav Paleček (23. 8.). Nedílnou součástí léta jsou i koncerty na náměstí, tam letos své fanoušky potěší Ivan Mládek a Banjo Band (27. 7.), kdy bude předkapelou Chai, a Janek Ledecký (31. 8.) s předkapelou Lord. Své 15. výročí 6. září oslaví klatovská skupina Ukradený Vjecy.

Hudební porci si zajisté užijí také návštěvníci pivních slavností, které se konají 31. května a 1. června v Klatovech.

Na atletickém stadionu pak 15. června vypukne festival Rock ´n´ Beer, kde zahraje skupina Wohnout, David Kraus, Palce (DE), Sifon, Třískač a další.

Živo bude také v kempu Lázně, kde 18. května zahraje Brutus, Benefit a The Shower, 21. června pak Harlej a Alkehol a prázdniny jako tradičně uzavřou Tři sestry (30. 8.).

V Pačejově se jako každý rok sešli obyvatelé na návsi při jarní akci ,,Posezením pod májkou“.
FOTO: V Pačejově pobavily nejen děti

Kulturní dění vypukne v Sušici tamními tradičními slavnostmi 24. a 25. května. Během nich si příchozí mohou těšit na kapely Abraxas, Visací zámek, Karavana Swingers band, Deadman, Solovačku, ale také Pekaře, Marka Ztraceného či sušického Pavla Horejše.

Ostrov Santos pak 12. a 13. července bude hostit 24. ročník festivalu Šumava Rocks, memoriál Radka Holého. Letos půjde o dvoudenní program s oslavou 30. narozenin kapely J. A. R. Kromě nich vystoupí Vojta Kotek & THiS, Oldřich Kaiser & Dáša Vokatá, Katarzia, Xavier Baumaxa, Bert & Friends a další.

Během léta na Santosu nebude chybět ani Red Hot Island (20. 7.) a Metal Madness (24. 8.).

O pouti se lidé mohou těšit na Harlej a Alkehol (30. 8.).

V Horažďovicích během Slavností kaše (26. června) zazpívá zpěvačka Debbi.

Největším letním festivalem na Klatovsku budou jako tradičně Hrady CZ, které se ve Švihově budou konat 26. a 27. července. Letos vystoupí například skupiny Kryštof, Jelen, Trautenberk, Arakain s Lucií Bílou, Mirai, No Name, Rybičky 48, Wohnout a mnoho dalších.

Na hradě Rabí se rozezní 8. června festival Ruinfest. „Naším cílem je dostat na okraj Šumavy hudbu, která je nějakým způsobem výjimečná a zároveň stojí mimo hlavní proud,“ řekl pořadatel Petr Houdek. Letos zahrají Walden, Lazer Viking, Květy, Tygroo a další.

Do konce roku se pak v Klatovech můžete těšit ještě na skupinu Jelen (8. 11.), Michala Davida (22. 11.) a Václava Neckáře (2. 12.), v Sušici pak na Dalibora Jandu (8. 10.)

Železniční nehoda v Bezděkově.
Byl nejmladším jihočeským vrahem. Teď vzal život sobě