Tradiční slet čarodějnic pořádají v Sušici. Studenti tamního gymnázia už mají vymyšlené různé soutěže a bohatý program, který začne v 16 hodin na ostrově Santos.

Ve stejný čas se sletí čarodějnice také na klatovskou Hůrku, kde pořádá jejich slet Klub přátel Klatovska. „Odpolední program, soutěže pro děti v maskách i bez nich, začíná v 16 hodin. Po soutěžích bude dětský program završen průvodem malých čarodějnic a jejich následným oceněním. Od 19 hodin je připraven program pro dospělé. O hudbu se postarají bratři Pelíškové. Na návštěvníky čeká zábava, tanec, proměna nejošklivější čarodějnice v mladou krasavici a podobně. Projdeme také očistným ohněm a spálíme čarodějnici na ohništi," uvedl organizátor akce, předseda Klubu přátel Klatovska Martin Kříž.

O jedinečnou podívanou na májový průvod nebudou ani letos ochuzeni obyvatelé v Horažďovicích. Tam se letos již podeváté uskuteční průvod veselých vozů se zastávkou u krále Šneka I. Řazení vozidel bude jako již tradičně na parkovišti u firmy Victory v 16.30 hodin. Průvod vyjde v 17 hodin.
Rej čarodějnic spojený s ručním stavěním májky můžete zhlédnout v Janovicích nad Úhlavou před tamní hasičskou zbrojnicí. Zdobení a příprava máje začne v 17 hodin. Samotné stavění máje je naplánováno na 18. hodinu. O půl hodiny později vypuknou soutěže pro čarodějnická mláďata. „Po skončení si budou moci děti opéct buřta na ohni. Letos se nepoletí ani na hřiště, vše se bude konat u hasičské zbrojnice," uvedla vedoucí Městské knihovny v Janovicích nad Úhlavou Eva Semelová.

Stavění májky je tradicí téměř v každé vesnici na Klatovsku, takže nouze o zábavu nebude určitě nikde.