.„Divadelní spolek Kašpar, si v režii Jakuba Špalka připravil legendární příběh o opravdové lásce a hrdosti Cyrano. V hlavních rolích se představí Martin Hofmann a Eva Elsnerová," říká kastelán hradu Zdeněk Svoboda.
Letos již dvanácté léto za sebou hostí hrad Kašperk soubor z Celetné a nabízí divákům skvělý zážitek. „Autentické prostory zříceniny hradního paláce dokážou bez nadsázky diváky a účinkující spojit v jeden harmonický celek. To vše i díky tomu, že na Kašperk není potřeba převážet divadelní scénu. Historické kamenné zdi místy se zbytky omítky, otvory s kamenným ostěním nebo třeba skvělá akustika, blízký kontakt s divákem, to vše vytváří jedinečnou atmosféru, propojení a porozumění mezi autory, herci a diváky. Zkrátka jde o výjimečný zážitek," popisuje chystaný projekt Svoboda.
„Počet vstupenek na jednotlivé dny se ale velice rychle tenčí (sobota 11. 8. je již vyprodána), a proto doporučujeme obstarat si vstupenky včas," vysvětluje kastelán.
Ruch na Kašperku neutichá ani ve večerních hodinách. Ve dnech 16. až 18. srpna a 23. až 25. srpna se na něm odehrají také noční oživené prohlídky, tentokrát zaměřené na milostný život v dobách rytířů. Kromě milostné poezie, tanců a soubojů nebude chybět ani humor a vtipné scénky.
„Na tyto netradičně zaměřené prohlídky hradu přijímáme rezervace na tel. čísle 376 582 324 nebo emailu info@kasperk.cz," dodal Svoboda.