Celoročně je otevřena Americká zahrada, projít se můžete okolo Kvapilových jezírek s nově opravenou kuchyňkou. Hojně navštěvovaný je areál Bolfánek s rozhlednou a amfiteátrem a výletním hostincem. A právě v areálu bude velmi rušno. „Letošní sezona začíná a my jsme neváhali, nečekali a chystali jsme akce. Začneme v červnu víkendem otevřených zahrad, a to od 11. do 13. června, kdy budou komentované prohlídky v arboretu. My řekneme něco o historii a následně dendrolog Zdeněk Blahník udělá odbornou prohlídku. Dále jsme naplánovali, že prostor u kuchyňky se promění v galerii, kde představí práci sedm výtvarníků,“ uvedl Karel Jungwirth.

Deník na návštěvěDeník na návštěvěZdroj: DeníkNásledující týden, 18. června, se v areálu uskuteční Pecha Kucha night, kde bude deset vybraných jedinců představovat své projekty, koníčky a podobně. Většina lidí působí v regionu Klatovska.

Milovníci vína si přijdou na své 26. června, kdy se areálem Bolfánek bude rozprostírat vinná stezka. „Pozvali jsme jedenáct vinařů z Čech, Moravy a dva z Rakouska. Akce bude zpestřena hudbou cimbálové kapely a v jednání jsou i dudáci. Večer se pak bude konat koncert hudební skupiny Blue Cimbal,“ nalákal Jungwirth.

Silnice z Klatov přes Beňovy, která se začne od 24. května opravovat.
FOTO: Začne oprava hlavní silnice přes Beňovy, potrvá čtyřicet dní

Víkend s keramikou a řemesly můžete navštívit další víkend. Počet účastníků bude zdvojnásoben a zastoupena budou i jiná řemesla než v minulém roce. Posluchači skupiny Mňága a Žďorp se mohou těšit na 16. července, kdy zavítá na Bolfánek. „V srpnu se uskuteční promítání filmu Mazel a tajemství lesa, který se zde před dvěma lety natáčel a bude se zde promítat v rámci Plzeňského filmového festivalu. Jedním z vrcholů sezony bude letní lesní ples, kdy jsme si řekli, že byli lidé ochuzeni o plesovou sezonu, tak jim ji budeme chtít vynahradit,“ uzavřel Jungwirth.