Na mistrovství světa v musherských disciplínách na suchu, které se konalo o víkendu v Polsku, vybojoval v kategorii scooter (koloběžka s jedním psem) stříbrnou medaili.

„Startoval jsem se svým čtyřletým evropským saňovým psem Kvapem. Vzhledem k tomu, že od říjnového mistrovství Evropy, které se konalo v Itálii, jsme bojovali s kašlem, Kvap tři týdny netrénoval a měl dokonce antibiotika, tak jsem na šampionát odjížděl bez jakéhokoliv očekávání a s jistou pokorou,“ řekl Deníku Ženíšek.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Chudenicích.
Chudeničtí rozsvítili vánoční ministromek

I přes tento handicap vybojoval v sobotním prvním kole Ženíšek s Kvapem na 3800 metrů dlouhé trati, která byla rozbahněná a pod vodou, druhé místo. Na zlato ztráceli 10 vteřin a na záda jim dotírali další soupeři, třetí ztrácel dvě a čtvrtý čtyři vteřiny. „Před nedělním druhým kolem tak nebylo vůbec nic rozhodnuto. Motivace dostihnout soupeře z Norska byla silná. Podařilo se nám s Kvapem ztrátu umazat na pouhé dvě vteřiny, ale to na zlato nestačilo. Se stříbrem musíme být spokojeni. Pro titul si budeme muset doletět za dva roky do USA a hlavně pořádně potrénovat,“ dodal Ženíšek.