Výjimečný případ náboženského fanatismu šetří policisté v Horažďovicích. Tamní mladík, který se údajně považuje za spasitele, je podezřelý, že dělal krvavé rituály a že vyhrožoval lidem, podle informací Deníku dokonce i ukřižováním.

Chování muže zašlo tak daleko, že se do věci musela vložit i policie. „Policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích v uplynulých dnech přijali oznámení, že podezřelý 20letý muž z místa svého bydliště kontaktoval různými prostředky poškozenou. Podezřelý muž tak činil osobně nebo formou SMS zpráv, které zasílal na mobilní telefon ženy, a také prostřednictvím komunikačních sítí na internetu. Muž opakovaně urážlivými texty napadal ženu i její příbuzné. Muž byl zajištěn a převezen na psychiatrické oddělení," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

K tomu, co přesně mladík dělal, se ale odmítla vyjádřit. Do řeči nebylo ani chlapcově matce, kterou se Deníku podařilo kontaktovat v místě jejich bydliště. „Žádné krvavé rituály nedělal. Víc vám k tomu ale neřeknu," prohlásila a zavřela dveře.

Její syn je podle informací Deníku v současné době hospitalizován na psychiatrickém oddělení Klatovské nemocnice. Tam to ale odmítli potvrdit. Zástupkyně primáře Radka Krejčíříková Deníku pouze v obecné rovině řekla, že podobné případy nejsou až tak výjimečné. „Lidé, když mají svoje úzkosti, deprese, které mohou vznikat i v důsledku halucinací, tak se upínají k něčemu vyššímu, co je zachrání. Může to být bůh, Alláh, vyšší inteligence, cokoli. Často se potom domnívají, že hlasy, které slyší, jsou hlasem boha, který jim napovídá, co mají dělat. A ten člověk se pak může považovat třeba za spasitele," uvedla lékařka.