„Jde o dlouhodobou záležitost, kterou řešíme. Kasárna Pod Kalichem jsme dostali převedené od státu ve velice špatném stavu. Proto jsme se rozhodli pro demolici, aby tato oblast mohla sloužit pro bydlení. Začali jsme podnikat určité kroky, jedním z nich byla změna územního plánu, který výstavbu umožní," řekl starosta Sušice Petr Mottl.

V současné době jsou pozemky připraveny k dalším pracím. „Naše představa je taková, že město zainvestuje sítě, vodu, kanalizaci a plyn. K tomu jsou nyní v návrhu rozpočtu na příští rok vyčleněny finanční prostředky. Když bych byl optimistický, tak někdy v roce 2018 či 2019, pokud vše půjde dle předpokladů, bychom mohli přejít k realizaci," sdělil starosta.

Jedním z kroků je také vybudování přečerpávací stanice v Hájkově ulici.

Zatím jsou plány takové, že město pozemky připraví a pak je bude prodávat individuálním zájemcům. „Počítáme s desítkami parcel. Jde o zajímavou lokalitu v našem městě, takže by o pozemky mohl být zájem," uzavřel Mottl.

Nové možnosti výstavby lidé v Sušici kvitují. „Jde o poměrně klidné místo, umím si představit, že bych si tam postavila dům. Určitě je to mnohem lepší, než kdyby tam vzniklo nějaké obchodní centrum. Je to dobrý záměr," řekla Deníku obyvatelka Sušice Denisa Kolářová.