V zoufalé finanční situaci se ocitli žena (62) z východních Čech a její 30letý syn. Jedinou naději spatřovali podle informací Deníku v penězích, které měli převzít v Klatovech. Jenže když do města přijeli, zjistili, že naletěli podvodníkovi. Zhroutil se jim svět, neměli ani na cestu domů. Rozhodli se proto, že společně skočí pod vlak. Když na něj ale čekali, neušli pozornosti, a tak se je díky rychlému zásahu policistů podařilo zachránit. Teď jsou oba hospitalizováni na psychiatrii.

„V pondělí po 17. hodině bylo přijato na linku tísňového volání 158 oznámení o muži a ženě, kteří se nacházejí v kolejišti u vlakového nádraží Klatovy. Akce hlídky policistů obvodního oddělení Klatovy byla blesková, do několika minut již předávali na operační středisko informaci o vyřešení události," řekla Deníku policistka Jana Tomková.

Dodala, že hlídka na místě zjistila, že starší žena a mladší muž se nacházejí v kolejišti ve směru na Horažďovice za nádražní úschovnou kol. „Ke komunikaci s hlídkou byli oba vstřícní, proto s nimi policisté navázali kontakt. Muž a žena od svých zjevně sebevražedných úmyslů, které policistům následně i potvrdili, upustili a z kolejiště odešli do bezpečné vzdálenosti," doplnila Tomková. Na místo byla přivolána záchranná služba, která matku se synem převezla do Klatovské nemocnice. „Na psychiatrické oddělení jsme přijali dvě dospělé osoby v příbuzenském vztahu. Zůstávají v péči odborníků," uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že blíže se ke stavu pacientů nelze vyjádřit.

Primář psychiatrie Jiří Navrátil k tomu jen v obecné rovině dodal, že pokusy o společnou sebevraždu příbuzných nejsou sice právě častým jevem, čas od času k nim ale dochází.

V regionu je zřejmě nejznámější případ z podzimu 2013, kdy přijela na Šumavu žena z Prahy se svou 19letou dcerou, aby tu obě společně spáchaly sebevraždu. Chtěly se otrávit léky, ale to jim nevyšlo. Matka poté ve stanu u Borových Lad podřízla svoji dceru nožem na koberce. Sama se ale zabít nedokázala, způsobila si jen lehčí zranění. Soud ji za to potrestal jedenácti lety vězení.