Masky se projdou v sobotu 9. února například Chanovicemi, kde vše odstartuje už v 11 hodin srazem masek, muzikantů a doprovodu v KD. Povolení průvodu starostou se uskuteční na návsi pod kaštanem ve 13 hodin.

V sobotu 9. února je přichystán masopust i ve Strážově. Sraz masek je u sokolovny ve 13 hodin. Od 13.30 hodin vyjde průvod masek po Strážově. Vše zakončí taneční zábava v sokolovně, hraje DJ Žebro. Pro masky a jejich doprovod je zajištěno občerstvení.

„Zveme příznivce masopustu také do Dlouhé Vsi, kde startujeme v sobotu ve 13 hodin u budovy ZŠ. Postupně dojdeme k hasičské zbrojnici, kde budou následovat vepřové hody," zve za organizátory Kristina Popelová.

Do průvodu se půjde v sobotu i ve Svéradicích. Začátek průvodu jsme naplánovali na 13.30 hodin a průvod bude vycházet z kulturního domu," informuje Miroslav Chaloupka. ⋌
Od 14 hodin pořádají hasiči v Habarticích tradiční maškarní průvod obcí. Sraz masek je ve 13.45 hodin u hasičské klubovny. Po skončení průvodu bude následovat taneční zábava a občerstvení. Připraveny jsou hodnotné ceny pro nejlepší tři masky.

Masky projdou také Nýrskem, kde vše vypukne ve 14 hodin u moštárny.