Hned na jeho počátku získal dvě ceny – zlatou plaketu za desku Vlastní svět a v hudební anketě Žebřík byl zvolen zpěvákem roku. Nejen o cenách, ale i o splnění velkého snu, mluvil během rozhovoru.

Jaký byl pro vás rok 2018?

Říkal jsem, že byl tím nejpovedenějším, který mě potkal, a v podstatě odměna přišla na začátku roku 2019, kdy jsem dostal zlatou desku a cenu na Žebříku, takže se mi tím vrátila veškerá energie, kterou jsem do všeho dal a probdělé noci, které jsem strávil v autě po koncertech.

Co pro vás tyto ceny znamenají?

Takový malý zázrak. Na Žebříku jsem hrál před osmi lety jako začínající zpěvák a všem jsem záviděl, když přebírali ceny. Teď mi zavolali, že mám přijít, že možná něco dostanu. Stál jsem pod pódiem a začala se vyhlašovat kategorie průser roku, tak jsem trochu ztuhnul. Ale nakonec to byl zpěvák roku, tak jsem měl radost. Byla tam se mnou moje přítelkyně, a protože jsem v ten den zapomněl na MDŽ, tak jsem toho hned využil a věnoval ji cenu.

Marek Ztracený s cenou ankety Žebřík.Zdroj: archiv Marka Ztraceného

Měl jste úspěšné také klipy, které jsou originální, plánujete něco nového?

Ano. Chystám klip na písničku Dvě lahve vína a máme tam herce, který bude překvapením a strašně se k té písničce hodí. Myslím, že to bude velká sranda a cítím, že se to bude lidem líbit.

Asi tím největším, čím budete v letošním roce žít, je koncert v O2 areně, na co se tam mohou lidé těšit?

Měl jsem touhu hrát v O2 areně už asi od 18 let, kdy to byla ještě Sazka arena. V té době jsem seděl na konzervatoři na kolejích, v televizi dávali, že otevřeli Sazka arenu. Nemohl jsem pak nějak usnout, a protože jsem věčný snílek, tak jsem si představoval, jak v ní hraji. Po koncertě ve vyprodaném Fóru Karlín, kam mi přišel popřát i Karel Gott, jsem si uvědomil, že nic není nemožné, když v něco věříš a máš kolem sebe fajn lidi, rodinu, kamarády a fanoušky. Mohlo by se zdát, že je to trochu nepokorný krok, ale sny se mají plnit a žijeme jen jednou. Mám chuť něco tvořit, někam směřovat a tak 22. 2. 2020 v O2 aréně odehrajeme náš životní koncert. Máme opět pozvané zajímavé hosty, ale nechci je prozrazovat, aby byli pro návštěvníky překvapením jako třeba v Karlíně Karel Gott.

Co vás čeká v letoším roce?

Budou vycházet písničky, které jsem napsal pro sebe i pro kolegy zpěváky. Budeme jezdit po festivalech. Máme připravené i překvapení na sociálních sítích. Pracuji na písničkách pro Lucii Bílou, které mi píše své pocity formou SMS a já se pak podle toho snažím napsat písničku. Myslím, že vzniká něco skvělého.

Uslyší vás letos fanoušci někde na Klatovsku či poblíž?

Zahrajeme na Sušických slavnostech v květnu a pak na Majálesu a na Létofestu v Plzni.

Letošní sedmý ročník představení Na stojáka v Klatovech byl rekordní nejen v počtu návštěvníků, ale i ve vybrané částce – 75 000 korun.
FOTOGALERIE: Diváci přišli v rekordním počtu