Na šumavském Špičáku se vleky poprvé rozjely už v pátek, hlavní nápor lyžařů se očekává v sobotu a v neděli. Na sjezdovkách leží přírodní i umělý sníh, pro milovníky zimních sportů je pozitivní, že do 15. prosince se jezdí za zvýhodněné jízdné.

K dispozici jsou všechny tratě včetně nejprudší české sjezdovky Šance (nejstrmější úsek se kvůli freeriderům už tradičně neupravuje) a dětského areálu pod hotelem Sirotek. Lanovky s prvními lyžaři a snowboardisty se rozjely již v pátek, v provozu jsou také vlek U Zalomeného, na Lubáku a právě pod Sirotkem.

„Do 15. prosince jezdíme za zvýhodněné ceny, kdy nejprodávanější denní jízdenky vyjdou o 20 % levněji. Dospělého na 420 korun, mládež na 280 korun a rodinu s dvěma dospělými a neomezeným počtem vlastních dětí přijde celodenní lyžování na 950 korun," uvedl spolumajitel a zároveň i ředitel střediska Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Lanovka a vleky jsou na Špičáku od pátku v provozu každý den od 8.30 do 16 hodin.

Na nedaleké Železné Rudě si můžete zalyžovat v areálu Nad nádražím, kde v pátek zahajují zimní sezonu večerním lyžováním. V provozu bude přes víkend včetně sobotního večerního lyžování jeden vlek. Zavítat lze i do areálu Samoty, kde začíná sezona v sobotu a kde také nabídnou právě v tento den večerní lyžování.

V sobotu se rozjede vlek i na Javorné. „Novinkou je nově upravené parkoviště, kde se už auta nebudou bořit. Pojedeme za loňské ceny," informoval provozovatel vleku Karel Randák.

Zalyžovat si můžete i na Zadově, kde v areálu Kobyla zahajují provoz v sobotu ráno a v tento den nabízejí i večerní lyžování.

Naopak ještě týden si musí počkat lyžaři v Kašperských Horách. „Začínáme v sobotu 15. prosince. Lyžaře ale můžeme potěšit tím, že jsme letos prodloužili provozní dobu a zároveň jsme zlevnili," řekl Deníku vedoucí tamního ski areálu Karel Pokorný.