Patnáctičlenný tým se v celkovém hodnocení 35 evropských států stal nejúspěšnějším týmem mistrovství Evropy v přepočtu medailí na jednoho zápasníka. Součástí reprezentačního týmu České republiky byl i zástupce bolešinského klubu Hammers Gym Luboš Vanka (na snímku), který do medailové sbírky přispěl stříbrným kovem.

DESET SEKUND OD ZLATA

Vanka nastupoval na šampionátu v disciplíně fullcontact juniorů -67 kg. Do prvního zápasu přidělil los českému reprezentantovi Dana Orghiana z Moldavska, kterého porazil 3:0 na body. V semifinále narazil Vanka na Poláka Mateusze Dymeka a po těžkém boji nakonec ringoví rozhodčí zvedli nad hlavu Vankovu ruku. Touto výhrou si kickboxer bolešinského klubu zajistil účast ve finále proti Muradu Rzayevovi z Ukrajiny.

Ve vyrovnaném zápase byl Vanka ještě deset sekund před koncem blíže k titulu, ale po závěrečném gongu svítil na tabuli výsledek 2:1 ve prospěch reprezentanta Ukrajiny. Vanka tak získal pro Českou republiku stříbrnou medaili a titul vicemistra Evropy.

„Se svým výkonem mohu být spokojený, bojoval jsem dobře a ostudu jsem neudělal. Ve finále soupeř v závěru trochu zvláštně otočil skóre, ale s tím už nic neudělám,“ zhodnotil své vystoupení na vrcholném podniku sezony stříbrný medailista.

Ilustrační foto.
V Klatovech a Sušici hledají nové Jágry