„Chtěli jsme pozvat lidi a ukázat jim, jak se dobře vaří, jak se dobře nají. Vybrali jsme ty nejlepší restaurace, které jsme zde chtěli odprezentovat. Myslím, že se nám to povedlo, účast byl neskutečná, a to vystavovatelů i samotných návštěvníků. Ti kromě jídla mohli ochutnat i různé nápoje,“ uvedl za organizátory Tomáš Kubíček, který je rovněž hlavním představitelem molekulární gastronomie v ČR, o kterou byl mezi návštěvníky velký zájem.

„Během čtyř hodin jsme téměř vše vyprodali. Jde o koktejly a pokrmy, kterým změníme skupenství a překvapujeme hosty jejich tvarem,“ řekl Kubíček, který se molekulární kuchyni věnuje šest let a kuchařskému oboru dvacet. K netradiční kuchyni ho přivedla zmlsanost hostů, kteří chtěli neustále něco nového.

Více v pondělním Klatovském deníku