Škola se pravidelně účastní Národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí v Hradci Králové. Tato soutěž je zároveň mistrovstvím republiky kuchařů a cukrářů, kterou pořádá AKC ČR a je považována za mezinárodní svátek těchto profesí a také všech milovníků moderní i tradiční gastronomie. Vyhlašuje se vždy několik kategorií. „Naši školu reprezentoval v oboru kuchař v kategorii „Velikonoční nádivka“ Tomáš Klimeš z 1. ročníku a zvítězil. Druhé místo obsadil v kategorii „Omáčka“ David Vávra ze 2. ročníku. Obor cukrář reprezentovala Marie Housarová, žákyně 1. ročníku, a v kategorii „Cukrárna roku“ získala pro naši školu zlato. Jde o vynikající výsledky. V mezinárodní konkurenci jsme obstáli na výbornou. Věříme, že to bude motivace pro další žáky. Velké poděkování za přípravu na soutěž patří učitelkám odborného výcviku Ivetě Kazmirčíkové a Evě Sedláčkové,“ uvedla zástupkyně ředitele pro odborný výcvik Marie Weinfurtová.

Úspěšný tým cukrářů a kuchařů na soutěži.Zdroj: archiv SŠZP KlatovyNa soutěžící je pyšný i ředitel školy Vladislav Smolík: „Jsem hrdý na to, že jsou naši žáci již několik let úspěšní jak v národních, tak i v mezinárodních soutěžích. Naše škola patří ve svém oboru v rámci republiky k naprosté špičce. Děkuji všem, kteří věnují přípravě na soutěže nemalé úsilí.“

Historický konvoj vojenských vozidel zastavil na oběd na Švihově
PODÍVEJTE SE: Ve Švihově se zastavil historický konvoj