A tak není divu, že právě fotbalisté se rozhodli mu pomoci při zajištění peněz na další péči a budou hlavními aktéry benefiční akce Den pro Kubíčka, která se uskuteční v sobotu 9. července od 13 hodin na fotbalovém hřišti TJ Sušice. „Vybrané peníze budou využity na lázeňský pobyt, který Kubíkovi pomáhá. Měsíční pobyt stojí zhruba šedesát tisíc korun, takže kdyby se podařilo vybrat celou tuto částku, budeme mít velkou radost,“ svěřil se Deníku chlapcův otec Martin Ducháč. Ti, kdo přijdou, nejen pomohou dobré věci, ale užijí si i pěkné odpoledne, během něhož uvidí v akci i známé sportovce v čele s bývalým reprezentantem Janem Bergrem.

„Kubíček se narodil po komplikovaném porodu kleštěmi ve strakonické nemocnici. Bohužel byl přidušený, takže musel být převezen na neonatologické oddělení krajské nemocnice v Českých Budějovicích, kde byl týden v umělém spánku,“ popsala těžký příchod Kubíka na svět chlapcova maminka Stanislava Ducháčová. Ve dvou letech byla u dítěte diagnostikována dětská mozková obrna.

Rockový open-air festival Pekelný ostrov zahájily ve čtvrtek 30. června 2022 kapely MASH Tribute, Zvlášňý škola a Kabát revival WEST.
Pekelňákem už burácí muzika, warm-up party odstarovala třídenní nářez

Do třech let nebyl chlapec schopen vůbec chodit, jen jezdil na tzv. odrážedle. I díky péči svých blízkých a své vytrvalosti ale během uplynulých let udělal Kubík výrazné pokroky. „Hůře chodí a má horší stabilitu na pravou stranu, občas se stane, že upadne. Ale bojuje s tím. Dokonce hraje fotbal za Sušici, občas si dokonce může při zápase starší přípravky zachytat. A také chodí do sušického kotle fandit áčku, nechybí na žádném zápase,“ zbilancoval aktuální stav Martin Ducháč.

Příjedou Mistr, Hartig, Šírl

Právě fotbalisté Sušice budou jedněmi z hlavních aktérů benefiční akce, když sehrají zápas s týmem Jana Bergra. Jeho dres obléknou i další známí hráči – Lumír Mistr, Jan Fiala, Lukáš Hartig či Radek Šírl. „Ještě před tím bude sehráno utkání mladších žáků a starší přípravky.

 Příchozí se mohou dále těšit na míčového žonglera Jana Webera, dražbu dresu Jana Bergra, prohlídku motorek a amerických automobilů, skákací hrad či dětské soutěže,“ zve Ducháč.