V úsecích mezi vesnicemi byla po opravě podkladu položena nová vozovka, v Nové Pláni a v Křížovicích šlo o odfrézování původního asfaltového koberce a pokládku nového. „Součástí stavby byla rovněž rekonstrukce propustků, zpevnění krajnic, úprava sjezdů, osazení směrových sloupků, provedení vodorovného dopravního značení a osazení svodidel,“ doplnil mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje René Zeithaml.

„Rekonstrukce výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Stavba byla zahájena v srpnu a dokončena v říjnu letošního roku,“ uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Pavel Čížek.
Pláničtí opravy silnice využili k pracím na vodovodu. „Vzhledem k tomu, že oprava silnice byla plánována dlouho dopředu, připravili jsme si a udělali během uzavírky silnice i opravu vodovodu v Nové Plánici. Se správou a údržbou silnic byla skvělá spolupráce, za město mohu říci, že jsme nadmíru spokojeni,“ pochvaloval si starosta Plánice Zdeněk Pavlíček.

Dalších téměř třináct milionů korun investuje kraj do aktuálních oprav silnic Předslav – Ostřetice a Horažďovice – Boubín , na které se dostalo v rámci rozdílení finančních prostředků ušetřených z letošních investičních akcí. Obě opravy by měly být hotovy do prosince.

Ilustrační foto.
V Nýrsku zahájí stavbu kolumbária