Většinou byl trestán za krádeže nebo napadení, ale v roce 2011 stanul před plzeňským soudem, jelikož v srpnu v silné opilosti bodl do břicha sušického městského strážníka. Soudce ho tehdy poslal nepravomocně za pokus o vraždu do vězení na 16 let, Vrchní soud v Praze ale případ překvalifikoval a trest snížil na polovinu.

Chyytil ho pod krkem a dal mu pěstí

I nyní mu mříže hrozily, ale ke všemu se doznal a se soudkyní uzavřel dohodu o vině a trestu. Tentokrát se dostal k soudu kvůli tomu, že ukradl v sušické samoobsluze různé potraviny. Byl přistižen pracovníkem prodejny, který ho vyzval, aby zboží vrátil, ale Aschenbrenner vrátil jen část. Pracovník ho opakovaně zastavil, protože věděl, že má ještě něco schováno, a snažil se ho přesvědčit, aby vrátil i zbylé odcizené zboží. To se ale muži nelíbilo, a tak pracovníka napadl. „Začal do něj strkat tělem, rukama ho chytil za ruku i krk a chtěl opustit obchod, ale v jeho počínání mu bránil i další personál, kdy mu z bundy vypadlo odcizené zboží. Dále napadl pracovníka rukou sevřenou v pěst dvakrát do hlavy a nohou mu dupal na dolní končetinu,“ uvedla státní zástupkyně.

Běh pro naději v Klatovech.
Běh pro naději v Klatovech pro tři děvčata zahájil oštěpař Petr Frydrych

Dále byly personálem uzamčeny vchodové dveře, do kterých pachatel třikrát narazil tělem, snažil se je i rozevřít. „Vše, co bylo přečteno, je pravda,“ řekl u soudu Aschenbrenner, který již dříve řekl, že nechtěl muži ublížit, ale kradl, protože měl hlad.

Odpracuje si trest

Za krádeže dostal již dříve obecně prospěšné práce, které vykonal, a tak to stejně díky dohodě se státní zástupkyní a souhlasu soudu dopadlo i nyní. „Obžalovaný je vinen z přečinu krádeže a přečinu výtržnictví a odsuzuje se k úhrnnému trestu 300 hodin obecně prospěšných prací,“ vyřkla verdikt soudkyně Martin Šimánková.

Pojišťovně musí Aschenbrenner zaplatit škodu 3546 korun.

Státní zástupkyně se vzdala práva odvolání, rozsudek je tak pravomocný.

Padelový kurt v Klatovech.
Padelový kurt mají Klatovy jako první na západě Čech. Nahradil nafukovací halu