Konec série pěti klatovských výher v řadě ukončili hokejisté bílinských Draků, kteří ve středečním duelu 14. kola druhé ligy zdolali na domácím ledě Západočechy 4:3. Mužstvo ze severu Čech nejenže přerušilo úctyhodnou šňůru úspěchů Klatov, ale stejným výsledkem vrátilo svěřencům trenéra Michala Straky porážku z prvního vzájemného měření sil na ledě klatovských borců.

Klatovští začali utkání nedisciplinovaně a už po sedmi minutách měli na trestné lavici dva hráče. Nabídnutou přesilovku pět na tři ale domácí hráči nevyužili. V 11. minutě se však už radovali z vedoucí branky. Střelu pronikajícího Maška sice obránci Klatov zblokovali, ovšem sám střelec se dostal k puku znovu a naservíroval ho na spoluhráče Šmejce, který přesnou střelou k tyči překonal brankáře Beran poprvé. Jenomže vedení bílinských Draků netrvalo dlouho. Za osmnáct vteřin totiž vyrovnal klatovský Švarc. Autor první branky hostů byla ale v čase 16:45 za pozdní dohrání protihráče vyloučený a domácí přesilovou hru využili po devíti vteřinách, když Tomáš Urban tečoval pokus spoluhráče Procházky. Za necelou minutu bylo pro Klatovy ještě hůř. Povedenou akcí se prosadil útočník Vincent Keszi.

Ve druhé třetině se hosté zvedli a odměnou jim byl kontaktní gól hned po pětačtyřiceti sekundách prostřední části. Do kolonky klatovských střelců se zapsalo jméno Ondřeje Leštiny, který si sjel pro přihrávku Švarce a z mezikruží propálil Běhulu v brance domácího týmu. Klatovy v tu chvíli byly lepším celkem a jejich narůstající tlak byl odměněn v polovině utkání vyrovnávací brankou. Po přihrávce Slavíka s Červenkou se prosadil Markov. Těsně před koncem druhé třetiny se mohli Bílinští utrhnout v oslabení. Pokus ujíždějícího Urbana ale bravurně zneškodnil devatenáctiletý brankář Klatovanů Beran.

Švihov - Žihobce 3:0
Kolinec si otevřel v Hartmanicích střelnici

Na začátku třetí třetiny to byli zase domácí, kteří si vytvořili nápor. Klatovské akcie v zápase ale opět držel skvělý gólman. A tak mohlo udeřit na druhé straně. Kristlův pokus ale skončil pouze na tyči. Co se nepovedlo Západočechům, to se povedlo o chvíli později domácímu celku. A v oslabení. V početní nevýhodě ujel klatovské obraně Keszi a nadvakrát překonal brankáře Klatov. Domácí si mohli výhru pojistit čtyři minuty před koncem, když sudí po faulu na jednoho z unikajících borců Bíliny nařídil trestné střílení. Ke kotouči se rozjel Slavík a mířil nad Beranovu lapačku, klatovský kouzelník ale jeho záměr vystihl a pokus domácího kanonýra zneškodnil.

Klatovy v závěru všechno vsadily na jednu kartu. Trenér Michal Straka odvolal dvě minuty před koncem gólmana Berana na střídačku, ani to však nestačilo. Bílina si v závěru utkání vybrala potřebné štěstí, přečkala urputný tlak Klatov a nakonec získala tři body. Klatovská sérii pěti výher v řadě tak končí. Bílinští Draci byli nad síly Západočechů. Nedá se nic dělat, bohužel. Je však potřeba dát hlavy nahoru a o další sběr bodů se pokusit již v sobotu na ledě Dvora Králové.

„Porážka mrzí, protože si myslím, že zejména první dvě třetiny jsme hráli slušný hokej, i když jsme po první části hry prohrávali o dvě branky. Ve druhé třetině jsme dokázali manko z první dvacetiminutovky a měli i spoustu dalších šancí na to, abychom zápas otočili. Ve třetí třetině jsme ale trošku vypadli z role, domácí si vytvořili pár šancí, ale neproměnili je. Rozhodující branka padla v naší přesilovce. Místo toho, abychom v početní výhodě utkání rozhodli, tak jsme si nechali dát hloupý gól. V závěru jsme ještě odvolali brankáře a vytvořili si tlak i spoustu šancí. Bohužel se ale žádná z nich neujala. Je to škoda, po sérii pěti výher v řadě přišla porážka. My se z ní však musíme poučit a zabrat už v dalším zápase proti Dvoru Králové, který hraje v jiné skupině druhé ligy, a tak je pro nás trošku neznámou,“ řekl po zápase mírně zklamaný trenér Klatov Michal Straka.

Ze zápasu Budětice (hráč ve žlutém) vs. Hradešice.
Budětice doma přestřílely Hradešice

HC Draci Bílina – SHC Klatovy 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Šmejc (Mašek, Kochkarev), 17. Urban (Procházka, Komínek), 18. Keszi (Sýkora), 50. Keszi (Novák) – 11. Švarc (Kristl, Staněk), 21. Leština (Švarc), 30. Markov (Slavík, Červenka). Rozhodčí: Jaroš – Goltsch, Hnát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 131.

Bílina: Běhula (Krejčí) – Cikánek, Kochkarev, Jirkovský, Delmarche, Pajk, Novák, Dvořák, Jungvirt – Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Keszi, Gevorkian, Urban, Mašek, Sýkora, Baránek, Kučera, Šmejc. Trenér: Kanis.
Klatovy: Beran (Čech) – Houdek, Staněk, Slavík, Štěpánek, Leština, Sysel – Kristl, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Markov, Uhlík, Švarc, Roubal, Vavřička. Trenér: Straka.

Ostatní výsledky týmů hrající severní skupinu 2. ligy, 14. kolo: Řisuty – Děčín 3:5, Sokolov – Kobra 3:2.